A1 Capital: BIST100 endeksi son işlem gününde güçlü seyirini devam ettiremedi

İstanbul, 29 Ağustos (Hibya) – A1 Capital, BIST 100 Endeksinin, salı gününü güçlü bir alıcılı seyir gözükse de son işlem gününde bu güçlü seyiri devam ettiremediği belirtildi.

A1 Capital: BIST100 endeksi son işlem gününde güçlü seyirini devam ettiremedi
Yayınlama: 29.08.2024
0
A+
A-

BIST 100

A1 Capital'in raporuna göre, BIST 100 Endeksi, her ne kadar Salı gününü güçlü bir alıcılı seyir gözükse son işlem gününde bu güçlü seyir devam edemedi. Güne pozitif açılış ile başlayan endeksin sonrasında görülen satıcılı seyir eşliğinde geri çekildiğinin ifade edildiği raporda şu bilgilere yer verildi:

“Ancak buna rağmen günü yüzde 0.9’luk sınırlı değer kaybı ile 9757.16 seviyesinden tamamladı.

“Borsa İstanbul, 66.08 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı. Bu sınırlı yükselişe rağmen 61 şirket günü eksi kapatırken, sadece 38 şirket günü değer kazanarak tamamladı.

“Borsanın neredeyse açıldığı seviyeden kapandığı bu işlem gününde Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı, Aracı Kurumlar, Banka ve Fin. Kir. Faktoring gibi endeksler günün yüzdelik bazda en çok değer kaybeden sektör bazlı endeksleri oldu. Öte yandan İnşaat, Ulaştırma ve Kobi Sanayi gibi sektör bazlı endeksler de son işlem gününde endeksin kısıtlı da olsa pozitif kapanış yapmasına en büyük katkıyı sağlayan sektörler oldu.

“Endekste Enka İnşaat, Coca Cola ve Anadolu Grup Holding şirketleri yüzdelik bazda en yüksek olumlu katkıyı veren hisseler oldu. Diğer taraftan 2 önemli kamu bankası olan Vakıfbank ve Halkbank’a ek olarak Eczacıbaşı Yatırım günün yüzdelik bazda en çok geri çekilme yaşayan hisseleri oldu.

“Teknik göstergelere baktığımız zaman, alım iştahının bir önceki işlem günündeki kadar fazla olmamasından kaynaklı bazı güç kayıpları gözlemliyoruz. Ancak bazı kısa vadeli teknik götergeler halen AL sinyallerini korumakta. Buna ek olarak orta vadeli indikatör MACD’de al sinyali üretmese de yönünü yukarı çevirmiş bulunmakta oluşunu pozitif yorumluyoruz. Ek olarak görünümünü belirginleştiren alçalan takoz formasyonu da yükselişin sinyallerini veriyor.

“Teknik göstergelerin yanında, EKK’nın ardından yapılan olumlu açıklamaların ve IMF’in dün akşam yayınladığı raporda Türkiye'nin genel politika karışımını sıkılaştırarak kriz risklerini önemli ölçüde azalttığını ve güveni artırdığını belirtmesinin piyasaya olumlu yansıyacağı görüşündeyiz.

“Öncelikle, 9420 ilk destek seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir.

“Bu seviyenin üzerinde kalınamadığı takdirde 9360 ve 8900 desteklerini dikkate alacağız. Ancak, beklentimiz paralelinde, yükselişin sürmesi durumunda 9840 ve 10036 seviyeleri ilk ara direnç seviyeleri olarak izlenebilir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.