A1 Capital: BIST 100 endeksinde haftanın ilk işlem gününde hava tekrar olumluya döndü

İstanbul, 20 Ağustos (Hibya) – A1 Capital’in değerlendirmelerine göre, BIST 100 endeksinde haftanın ilk işlem
gününde havanın tekrar olumluya döndüğü görüldü.

A1 Capital: BIST 100 endeksinde haftanın ilk işlem gününde hava tekrar olumluya döndü
Yayınlama: 20.08.2024
2
A+
A-

A1 Capital'in BIST100 analizinde şu açıklamayı yaptı:

“Geçtiğimiz hafta zayıf seyir izleyen BIST 100 endeksinde haftanın ilk işlem gününde havanın tekrar olumluya döndüğü görüldü. BİST 100 endeksi, dün 45.02 puan artışla 9866 puandan başladı. Gün sonunda %2.36 değer kazanımı ile endeks 10054.20 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul, 80.43 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı. 83 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 17 şirket negatif olarak kapattı. En çok artan sektör endeksleri; “Bankacılık, İnşaat ve İletişim” oldu. Endekste yükseliş hareketi banka hisselerinde etkili olan alımlar ile gün içinde ralli havasında devam etti. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Akbank, Bim Mağazaları ve İş Bankası C grubu hisselerinden geldi.

Endekste gün içinde 9796-10061 bandında hareket gözlendi. Günün en yüksek seviyesine yakın kapanış gerçekleşti. Günün en yüksek seviyesine yakın kapanış yapmasını olumlu bir faktör olarak değerlendiriyoruz. Buna ilaveten günlük grafiğinde teknik göstergelere baktığımızda son işlem günündeki tepki alımları ile indikatörlerin yukarı yönlü hareketlerinin sürdüğünü gözlemliyoruz.

Saatlik grafiğini incelediğimizde bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı alım yani direnç noktalarında olmasına rağmen göstergelerde şimdilik net bir trend dönüş sinyali görmüyoruz. Satışların gün içinde karşılanmış olması da pozitif görünümü destekliyor.

Gözlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda olduğu bir güne başlıyoruz. Toplantı ardından yayımlanacak karar metninde bir değişiklik olup olmayacağı kritik olacak. Gün hiç hareketlerde 9940-10036 bandını ilk destek noktaları olarak takip edeceğiz. 9940 seviyesinin üzerinde kalındığı süreci dün etkili olan yükseliş hareketinin devamını görebiliriz.

Bu seviyenin üzerindeki hareketlerde 10165 seviyesini ilk direnç noktası olarak takip edeceğiz. 10165'e yaklaşan hareketler sonrasında gelebilecek kar satışlarına da dikkat edilmesini öneriyoruz. 10165 seviyesinin kırılması durumunda ise ilk etapta 11250'ye kadar yükseliş hareketinin devamını bekliyor olacağız.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.