A1 Capital: Ağustos Vadeli 30 sözleşmesi güne alıcılı bir seyir ile başladı

İstanbul, 22 Ağustos (Hibya) – A1 Capital’in raporunda geçen hafta olduğu gibi bu hafta da yatay bantta volatil hareketini sürdüren Ağustos Vadeli 30 sözleşmesinin, güne beklenti paralelinde alıcılı bir seyir ile başladığını bildirdi.

A1 Capital: Ağustos Vadeli 30 sözleşmesi güne alıcılı bir seyir ile başladı
Yayınlama: 22.08.2024
1
A+
A-

A1 Capital’in raporunda geçen hafta olduğu gibi bu hafta da yatay bantta volatil hareketini sürdüren Ağustos Vadeli 30 sözleşmesinin, güne beklenti paralelinde alıcılı bir seyir ile başladığı belirtildi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Ancak sonrasında, tıpkı bir önceki işlem gününde de olduğu gibi 11205 seviyesinden gördüğü satış baskısı ile düşüşe geçti ve günü %0.70 sınırlı değer kaybı ile 11004 seviyesinden tamamladı.

“FOMC tutanaklarının Fed yetkililerinin Eylül ayında faiz oranlarını düşürmeye kapı araladıklarına dair sinyaller vermesini makroekonomik açıdan olumlu değerlendiriyoruz.

“Ortalamalara bakacak olursak sözleşme halen 22 ve 50 günlük ortalamalarının hayli altında seyrediyor. Ancak geçtiğimiz hafta bir gün üstüne çıktığı bir gün altına indiği 200 günlük üssel ortalamasının, negatif kapanışlara rağmen üstünde kalışını pozitif yorumluyoruz.

“Son 2 işlem gününü de ekside kapatan sözleşmede Salı günü kapanışında yönünü aşağı çevirmeyen sözleşmelerin de son kapanış itibariyle yönünü aşağı çevirdiğini gözlemliyoruz.

“Ancak orta vadeli indikatör MACD verdiği AL sinyalini halen korumakta. Buna ek olarak son 3 işlem saatinin artıda kapanması ile saatlik bazda kısa vadeli teknik göstergelerin de AL sinyali üretmesi sözleşmenin yine alıcılı bir seyir ile başlayacağını düşündürüyor.

“Beklentimiz doğrultusunda sözleşmenin taban oluşturduğu ve son günlerde gittikçe uzaklaştığı 10681 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Ancak yeni pozisyonlar için son 2 işlem gününde aşılamayıp satış baskısı ile karşılaşılan 11205 seviyesi üzerinde kapanış beklenmesini daha doğru buluyoruz.

“Sözleşmede yükselişin başlaması ve 11205 seviyesinin aşılması durumunda 11557 ve 11923 seviyeleri ilk ara dirençler olarak takip edilebilir.

“Ancak sözleşmede olası bir satış baskısı görülmesi ve son günlerde taban oluşturduğu 10681 seviyesinin kırılması durumunda ise 10400 ve 10000 seviyeleri alt destekler olarak izlenebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.