A1 Capital: ABD’de artan resesyon ihtimali Türkiye’nin borsasını da etkiledi

İstanbul, 6 Ağustos (Hibya) -A1 Capital, ABD’de artan resesyon ihtimalinin, Japon merkez bankasının faiz artırımı ve Japon borsasında son 37 yılda görülen en sert düşüşün Türkiye’nin borsasını da etkilediğini belirtti.

A1 Capital: ABD’de artan resesyon ihtimali Türkiye’nin borsasını da etkiledi
Yayınlama: 06.08.2024
2
A+
A-

“Ağustos 2024 Vade Endeks 30 Sözleşmesi”

A1 Capital'in raporuna göre, güne olağanüstü bir satış baskısı ile başlayan Ağustos Vadeli 30 Sözleşmesi, her ne kadar öğle saatlerinde iyi bir tepki alsa da bu açılıştaki düşüşü kapatmaya yetmediği ve sözleşme günü – yüzde 5.75 değer kaybı ile 11052 seviyesinden kapadığı bildirilerek şu ifadelere yer verildi:

''Bu doğrultuda sözleşme gün içinde Ağustos vadelisinin başlangıç seviyesinin bile altına düşmüş oldu. Ancak kapanışı gün içinde gördüğü en düşük seviyesin çok yukarısında ve düşen trend alt uzanımının üstünde yapmasını olumlu buluyoruz.

''Tüm teknik göstergeler olumsuz hareketlerini sürdürmekte. Ancak bazı teknik göstergelerin aşırı satım yani destek bölgesinde bulunmasına ek olarak bir karşılaştırma olarak dünkü çöküşten sonra Japon borsasının da güçlü bir yükseliş yaşıyoruz olması günü olumlu geçireceğimizi düşündürüyor.

''Bu doğrultuda, güne tepki alımları ile başlayacağını düşündüğümüz sözleşmede 10960 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir.

''Tepkinin gelmesi durumunda 11557 ve 11923 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir.

''Beklentimizin aksine, düşüşün devamında ise 10960 ve 10681 seviyeleri alt destekler olarak takip edilebilir.''


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.