Kadıköy’de Müjdat Gezen Çocuk Yuvası açıldı

Kadıköy Belediyesi, yeni açtığı çocuk yuvasına tiyaro ve sinema oyuncusu Müjdat Gezen’in adı verdi.

Kadıköy’de Müjdat Gezen Çocuk Yuvası açıldı
Yayınlama: 18.10.2024
1
A+
A-

Yuvanın açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, başkan olarak seçildiği ilk günden itibaren altını çizdiği önemli konulardan birinin çocukların mutlu ve sağlıklı büyümesi olduğunu hatırlattı. Açılan yeni yuvanın Türk Tiyatrosu’nun büyük üstadı Müjdat Gezen’in adını taşıdığını vurgulayan Kösedağı, “Önemle belirtmek isterim ki, yuvamız tüm kurallara uygun olarak inşa edilmiş güvenli bir yuvadır. Müjdat Gezen Çocuk Yuvası tam 1085 metrekare kapalı kullanım alanına ve yaklaşık 140 metrekare bahçe kullanım alanına sahip.” şeklinde konuştu. Müjdat Gezen Çocuk Yuvası’nda toplamda 7 sınıfla 106 bebek ve çocuğa hizmet verileceğini söyleyen Kösedağı, “Alanında uzman eğitmenlerimiz, çocuklarımıza İngilizce, satranç, görsel sanatlar, drama, müzik ve spor eğitimleri de verecekler.” dedi.

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’nın ardından konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, çocuk yuvalarının sosyal belediyecilik uygulamalarının önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.  İstanbul’da ortalama bir kreşin kayıt ücretinin 20 bin TL civarında olduğunu kaydeden Çelik, Müjdat Gezen Çocuk Yuvası’nda diğer yuvalara göre oldukça uygun bir fiyatla çocuklara çağdaş ve bilimsel eğitim vereceğini dile getirdi.

Törende konuşan Müjdat Gezen, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’nın yuvaya ismini verileceğini söylediğinde çok duygulandığını söyledi. 70 yıllık sanat hayatında pek çok ödül aldığını ve bazen ödülünü almaya gidemediği olduğunu kaydeden Gezen, “Buraya gelmemek imkansızdı” dedi. Gezen, “Bu duygulu bir an. Benim okulumda da 4-5 yaş grubu var. Onlar bu ülkenin geleceği o nedenle beni çok mutlu ediyorlar. Onların derslerine giriyorum onlar ‘Müjdat dede geldi’ diyorlar” şeklinde konuştu.  


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.