Başkan Altay: Eli kanlı İsrail’in zulmünü hep birlikte durdurmamız gerekiyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye’de belediye binasına düzenlediği saldırıda Nebatiye Belediye Başkanı Ahmed Kahil ve 5 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine kınama açıklaması yaptı.

Başkan Altay: Eli kanlı İsrail’in zulmünü hep birlikte durdurmamız gerekiyor
Yayınlama: 17.10.2024
2
A+
A-

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, İsrail’in Lübnan’ın Nebatiye Belediye binasına düzenlediği saldırıda Nebatiye Belediye Başkanı Ahmed Kahil’in hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İsrail yönetiminin son 1 yıldır başta Gazze olmak üzere Batı Şeria’da ve Filistin’de Müslümanların yaşadığı tüm bölgede insanlık tarihinin en kanlı zulmünü gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Altay, kadın, çocuk demeden sivilleri hedef alan bir anlayışla her gün binlerce Müslümanın şehit edildiğini ve 40 binden fazla insanı katleden İsrail yönetiminin yavaşlamak yerine zulmünü artırarak devam ettiğini söyledi.

Başkan Altay, “Maalesef meslektaşımız Ahmed Kahil bey ve beş meclis üyesi olmak üzere şehitlerimiz var. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. UCLG Başkanı olarak belediye başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyorum.” dedi.

İsrail’in artık tüm dünya tarafından tescil edilmiş eli kanlı bir devlet olduğunu dile getiren Başkan Altay, “İsrail; kadın, çocuk demeden adeta sivilleri özellikle hedef alarak zulmünü her geçen gün artırmaktadır. İnsanlığın buna topyekün olarak tepki vermesi ve eli kanlı İsrail’in zulmünü hep birlikte durdurmamız gerekiyor.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.