Başkan Uysal: Suçumuz halka ücretsiz plaj açmak

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, falez sahil bandındaki ücretsiz halk plajları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına tepki gösterdi.

Başkan Uysal: Suçumuz halka ücretsiz plaj açmak
Yayınlama: 17.10.2024
1
A+
A-

Antalya’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Muratpaşa Belediyesi’nin falez sahil bandındaki ücretsiz halk plajları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Belediye bürokratları polis merkezine ifadeye çağrılırken Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaşananları eleştirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, temmuz ayında aralarında Muratpaşa Belediyesi’nin her birinde mavi bayrak dalgalanan ve ücretsiz plajları Erdal İnönü, İnciraltı, Konserve, Erenkuş, Mobil’in bulunduğu 12 plaj hakkında ‘kaçak’ kararı verdi.

Bakanlık, plajların yıkılmasını isterken Cumhuriyet Başsavcılığı’na belediye bürokratları hakkında da Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’na muhalefetten suç duyurusunda bulundu. Belediye bürokratları ifade vermek üzere Demircikara Polis Merkezi’ne çağrıldı.

Belediye Başkanı Ümit Uysal ise bu durumu, uzun süredir görevde olan bürokrasinin halka nasıl yabancılaştığının ve yozlaştığının bir göstergesi olarak nitelendirdi. Uysal, “Kendi halkına yabancılaşmış, kendi halkıyla mücadele eden, kamu yararını hiç umursamayan bir bürokrasi ve kamu yönetimiyle karşı karşıyayız.” diye konuştu.

Başkan Uysal, “Kendi insanına, yabancılaşmış, kendi halkıyla mücadele eden bir bürokrasi ve kamu yönetimi var. Suçumuz ücretsiz plaj açmaksa cezamıza razıyız” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.