Muğla’da “meme kanseri” eğitimleri başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla doktorları ile eğitimlere başladı.

Muğla’da “meme kanseri” eğitimleri başladı
Yayınlama: 17.10.2024
1
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında kadın sağlığına yönelik önemli bir projeyi hayata geçirdi. Meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen eğitimlerle, kadınların kendi kendine meme muayenesi yapma konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendi.

Eğitimler Kavaklıdere’nin Ortaköy, Yatağan’ın Akgedik, Yeniköy ve Milas’ın Ekizköy, Türkevleri ve Ekindere Mahallelerinde başladı.

Eğitimler sonrasında mamografi taramasına yönlendirilmesi uygun görülen kadınlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla en yakın Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) taşınacak.

Kontrolleri tamamlanan kadınlar, yine belediyenin araçlarıyla evlerine geri götürülecek. Bu hizmet, kadınların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak erken teşhis ve tedavi şansını artırmayı amaçlıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.