Güç modüllerinin üretimini artırmak üzere yeni NordicEPOD fabrikası açıldı

Akıllı güç yönetimi şirketi Eaton ile veri merkezi tasarım ve inşaat şirketi CTS Nordics, resmi olarak Oslo’daki yeni NordicEPOD fabrikasının açılışını duyurdu.

Güç modüllerinin üretimini artırmak üzere yeni NordicEPOD fabrikası açıldı
Yayınlama: 17.10.2024
2
A+
A-

NordicEPOD'un son teknolojiye sahip tesisi artık veri merkezi inşaat süresini haftalarca kısaltan EPOD adı verilen standartlaştırılmış güç modülleri üretiyor.

Eaton'ın EPOD'lara entegre edilmiş özel teknolojisi, Eaton'ın EnergyAware UPS'i aracılığıyla sunuculara yüksek düzeyde enerji verimliliğine sahip kritik güç sağlanmasını garanti eder. Eaton'ın EnergyAware UPS'i – veri merkezlerinin, şebekelerin daha yüksek oranda değişken yenilenebilir enerjiyi entegre etmesine yardımcı olmak üzere kullanabileceği gelişmiş bir Kesintisiz Güç Kaynağıdır. Eaton'ın kanıtlanmış SF6 içermeyen Orta Gerilim hücreleri ile birlikte EnergyAware, bu EPOD'ları benzer prefabrik güç modüllerinden farklı kılmaktadır. Veri merkezi operatörlerine sunulan bu EPOD teknolojisi gerçekten benzersizdir.

Güç modülleri Avrupa'daki birçok veri merkezi müşterisi için giderek daha fazla tercih edilen bir yaklaşım haline geliyor. Eaton, NordicEPOD'a kritik güç ürünleri ve hizmetleri sağlayacak olan 12 bin metrekarelik tesiste yılda 350 adede kadar EPOD üretecek.

CTS Nordics, yeni bina tasarımı ve inşaat yöntemlerinde uzmanlaşmış, veri merkezi operatörlerine veri merkezlerinin tasarımı, inşası ve devreye alınması konusunda standartlaştırılmış, hızla uygulanabilir, uygun maliyetli bir yaklaşım sağlayan özel bir veri merkezi tasarım ve inşaat şirketidir.

EPOD’lar fabrikayı tamamen dijital olarak etkinleştirilen, Seviye 1'den Seviye 3'e kadar devreye alma işlemi tamamlanmış, sahada entegrasyon ve operasyonun hızlı ve verimli olmasını sağlıyor ve Eaton teknolojisi, EPOD'ların kalbinde yer alıyor. Bu sayede işçilik azaltılıyor ve önemli miktarda maliyet tasarrufu sağlanıyor. EPOD'lar, yüksek seviyedeki kalite standartlarını korurken hızlı yanıt süreleri elde etmek için aynı tasarıma göre üretiliyor. Ancak müşteri tarafından talep edilmesi halinde özelleştirme de mümkündür.

Güç şebekesi ile veri merkezinin BT altyapısı arasında yer alacak şekilde tasarlanan EPOD'lar, Eaton'ın Kesintisiz Güç Kaynakları (UPS'ler) ve 2MW'a kadar elektrik gücü tedariğini destekleyen şalt sistemi de dahil olmak üzere kritik güç, yedekleme, soğutma ve kontrol sistemlerini içeriyor.

Bu yeni fabrikanın açılışının zamanlaması Yapay Zeka (AI) uygulamalarının bilgi işlem gücü ve enerjiye yönelik doyumsuz ihtiyaçları nedeniyle yeni veri merkezi kapasitesine olan talep hızla artmasına denk geldi. Kuzey bölgesi, bol miktarda yenilenebilir enerji kaynağıyla bu büyümeden faydalanıyor. Aslında, NordicEPOD'un 300 kişilik genişleyen iş gücüne sahip yeni fabrikası, şu anda Hanekleiva'da oluşan büyüyen dijital endüstri merkezinde yer alıyor.

Eaton, EMEA, stratejik hesaplardan sorumlu başkan yardımcısı Ciarán Forde şunları söyledi:

“Eaton'un silikon karbür invertörlere dayalı gelişmiş EnergyAware UPS'i, sektördeki SF6 içermeyen orta gerilim şalt cihazıyla birlikte, öne çıkan özellikler arasında yer alıyor. EPOD'lar, transformatörler ve orta gerilim RMU’ları dahil olmak üzere kanıtlanmış başka Eaton teknolojilerini de içeriyor.”

Türkiye, Bağımsız Devletler Topluluğu, İsrail, Romanya ve Bulgaristan Bölge Müdürü Yılmaz Özcan “Veri merkezi tasarımındaki uzmanlığımız, Eaton'ın kanıtlanmış güç yönetimi teknolojisi ve küresel erişimi ile birlikte EPOD'da özetleniyor. Avrupa genelinde inşaat ve mühendislik becerileri eksikliğine rağmen hızla kapasite oluşturması gereken veri merkezi endüstrisi için kazanan bir formül oluşturuyor.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.