Kacır: Uzay çalışmalarında lider olmak için iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen 75. Uluslararası Uzay Kongresi’ne (International Astronautical Congress- IAC) katıldı.

Kacır: Uzay çalışmalarında lider olmak için iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz
Yayınlama: 16.10.2024
2
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen 75. Uluslararası Uzay Kongresi’ne (International Astronautical Congress- IAC) katıldı. Bakan Kacır, “Uzay çalışmalarında lider ülke olmak ve Milli Uzay Programı hedeflerimizde başarıya ulaşmak için uluslararası iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Uluslararası Uzay Federasyonu'nun (IAF) kurucu üyesi olan İtalyan Havacılık ve Uzay Bilimleri Derneği (AIDAA) İtalyan Uzay Ajansı (ASI) İtalyan havacılık ve uzay şirketi Leonardo ortaklığında düzenlenen IAC 2024; ulusal uzay ajansları, endüstrideki liderler ve akademi dünyası temsilcilerini bir araya getirdi. Türkiye Uzay Ajansı da (TUA) katılımcı ajanslar arasında yerini aldı.

Kacır: Uzay çalışmalarında lider olmak için iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz

Etkinlik için Milano’da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Bakan Kacır, burada Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Spor Bakanı ve Uzay Ajansı Başkanı Dr. Ahmad Belhoul Al Falasi ile görüştü. Görüşmede; her iki ülkenin uzay ve uydu teknolojilerindeki ortak projeleri ele alındı.

Bakan Kacır ayrıca Axiom Space, SpaceX ve Airbus şirket yetkilileri ile bir araya geldi. Görüşmelerde uydu ve uzay araçları, fırlatma sistemleri, uzay misyonları, ortak keşifler ve bilimsel araştırma projeleri konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Kacır, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) tarafından Türkiye'yi temsilen kurulan standı da ziyaret etti. Türkiye pavilyonunda uzay ve savunma teknolojileri alanında öncü kurumlar ve firmaları Türkiye’nin projelerini anlatırken, TUA ve TÜBİTAK Uzay tarafından Türkiye'de gerçekleştirilecek IAC 2026 Antalya'nın tanıtımı yapıldı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.