İnfo Yatırım: Olası misilleme saldırı ihtimali jeopolitik riskleri de taze tutuyor

İstanbul, 14 Ekim (Hibya) – İnfo Yatırım, İsrail’in İran’a yönelik olası misilleme saldırı ihtimalinin, jeopolitik riskleri de taze tuttuğunu bildirdi.

İnfo Yatırım: Olası misilleme saldırı ihtimali jeopolitik riskleri de taze tutuyor
Yayınlama: 14.10.2024
2
A+
A-

İnfo Yatırım’ın raporunda Orta Doğu’da artan gerilimlerin halen fiyatlamalar üzerinde etkili olabildiği belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“İsrail’in İran’a yönelik olası misilleme saldırı ihtimali jeopolitik riskleri de taze tutuyor. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü İsrail’de güvenlik kabinesi İran’ın ülkeye son saldırısına nasıl ve ne zaman yanıt verebileceğini görüşmek üzere bir araya geldi. Bu gelişmeler piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

“Olası büyük saldırı senaryoları ise petrolde küresel bazda arz sıkıntılarının yaşanabileceği endişelerini beraberinde getiriyor. Diğer yandan ABD kanadında İran’ın petrol ve petrokimya sektörlerine yönelik yaptırımlarını genişlettiği haber akışları takip edildi.

“Petrolün geçen hafta haftalık performansına baktığımızda haftayı bir miktar değer kazanımı ile kapattığı görülüyor. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 77.40 – 80.15 – 82.94 seviyeleri direnç noktaları olarak; 72.77 – 69.98 – 65.68 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.