Mudanya’da kadına yönelik şiddet protesto edildi

Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları Mudanya Mütareke Meydanı’nda protesto edildi.

Mudanya’da kadına yönelik şiddet protesto edildi
Yayınlama: 10.10.2024
1
A+
A-

Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları Mudanya Mütareke Meydanı’nda protesto edildi. “Yan Yana, Omuz Omuza, Kadına Şiddete Hayır” sloganlarıyla seslerini yükselten kadınlara Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç tam destek vererek, “Her zaman yanınızdayım” dedi.

Mudanya’da kadınlar, son zamanlarda artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olaylarını protesto etmek için bir araya geldi. Mütareke Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında, siyah giyinen kadınlar, “Yan Yana, Omuz Omuza, Kadına Şiddete Hayır” sloganlarıyla seslerini yükseltti. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, kadınların güvenliği için belediye olarak çeşitli önlemler alacaklarını ve her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe katılan kadınlar, dövizler ve sloganlarla şiddete karşı mücadele mesajı verdi.

DEMETER Eşitlikçi Kadınlar Derneği Başkanı Nilgün Arslanoğlu, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını ve kadınların sürekli bir korku içinde yaşadıklarını belirtti. Arslanoğlu, “Biz kadınlar seyahat ederken, gece evimize dönerken, sabahın karanlığında işe giderken korkmak istemiyoruz. Yaşamak için korkmak istemiyoruz. Kadınların, çocukların katledilmemeleri için erkek şiddetine karşı sesimizi yükseltecek, özgür, eşit bir yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz. Yasaları uygulamayanlardan hesap soracağız” dedi. 6284 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini söyleyen Arslanoğlu, “Bu yasaya yönelik saldırılar, kadınların yaşam hakkını tartışmaya açmak demektir. Gelin, 6284'ü uygulatmak için ses olalım ve kadın cinayetlerini durduralım” çağrısında bulundu.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, yüz yıl öncesine göre kadına bakışın geriye gidiyor olmasından büyük üzüntü duyduğunu söyleyerek, sorunun çözümünde en önemli görevin erkeklere düştüğünü söyledi. Protestoya erkek katılımını yetersiz bulan Dalgıç, “Bu sorunların çözümünü kadınlara bırakamayız. Sorunun kaynağı olan biz erkekler çözümün en büyük parçası olmak zorundayız. Çünkü gücün bizde olduğunu düşündüğümüz için bu olayları yapan biziz. Bütün bunların ortadan kalkması için bizlere çok büyük görev düşüyor. Bu akşam burada siyahları giyerek çağrıya cevap verdik. Ancak bu katılımın daha fazla olması gerekirdi. Mustafa Kemal Atatürk toplumun her tarafında kadınları öncelerken böyle yapmamıştır. Bize verdiği ödev, bize verdiği görev bu değil. Aklımızı başımıza toplayalım.” dedi.

Mudanya’da kadına yönelik şiddet protesto edildi


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.