Zakharova: Ukraynalı Naziler ve yabancı paralı askerler sivillere saldırıyor

Moskova, 9 Ekim (Hibya) – Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Ukraynalı Naziler ve yabancı paralı askerlerin, Kursk bölgesinde sivillere saldırdığını söyledi.

Zakharova: Ukraynalı Naziler ve yabancı paralı askerler sivillere saldırıyor
Yayınlama: 09.10.2024
1
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova, Ukraynalı Naziler ve yabancı paralı askerlerin, Kursk bölgesinde sivillere saldırdığını belirterek, “Sivilleri kasten öldüren teröristler, Zelenskiy rejiminin gerçek doğasını ortaya koyuyor. Olaya karışan herkes kanunun tüm kapsamıyla hesap verecektir.” dedi.

3 Ekim'de NATO Genel Sekreteri Mark Rutte Kiev'e uğradığını ve herkese “Ukrayna'nın NATO'ya her zamankinden daha yakın” olduğunu söylediğini ifade eden Zakharova, “Ukrayna'da barış, tarafsız statüsünün güvence altına alınması, Nazizmin ortadan kaldırılması ve ayrımcı yasaların yürürlükten kaldırılması olmadan mümkün değildir.” diye konuştu.

Zakharova, Ukrayna’nın özellikle Rusça kullanımı konusunda Rusça konuşan nüfusun haklarını baskılamaya devam ettiğini savunarak, “Rus dili yok edilemez. Ukrayna'da giderek daha fazla sayıda kişi Rusça iletişim kurmayı tercih ediyor.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.