KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa piyasaları pozitif başladıktan sonra düşüşe geçti

İstanbul, 7 Ekim (Hibya) – Avrupa hisse senetleri yeni işlem haftasına Asya’da gece boyunca elde edilen kazançlar ve Wall Street’te geçtiğimiz Cuma günü yaşanan rallinin etkisiyle yükselişle başladığı yeni haftanın işlemlerinde düşüşe geçti.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa piyasaları pozitif başladıktan sonra düşüşe geçti
Yayınlama: 07.10.2024
2
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi Pazartesi günü yüzde 0,56 artışla açıldı ancak erken işlemlerde yüzde 0,2 düşüşle kazançlarını azalttı. Bankalar ve ev eşyaları, sırasıyla yüzde 0,2 ve yüzde 0,4 artışla şu anda pozitif bölgede bulunan tek sektörler.

Avrupa hisse senetleri, beklentileri aşan son ABD istihdam raporundan destek alan piyasalarla birlikte, geçen hafta ticaretin kapanışında görülen olumlu havayı sürdürmeye hazır görünüyordu. Tarım dışı istihdam verileri, ABD ekonomisinin Eylül ayında 254.000 istihdam eklediğini ve Dow Jones anketine katılan ekonomistlerin 150.000 olan tahminlerinin üzerinde olduğunu gösterdi.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Kore Merkez Bankası, Yeni Zelanda Merkez Bankası ve Hindistan Merkez Bankası da dahil olmak üzere bölgenin dört bir yanından gelecek bir haftalık merkez bankası kararlarını beklerken, Japonya Nikkei 225'in neredeyse yüzde 2,0 yükselmesi öncülüğünde gece boyunca çoğunlukla yükseldi.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Pazar akşamı sakin seyrederken Wall Street, Cuma günü beklenenden daha güçlü gelen ve Federal Rezerv'in ABD ekonomisi için “yumuşak iniş” yapabileceği fikrine daha fazla destek veren istihdam raporunun ardından Cuma günkü rallinin ivmesini korumaya çalışıyor.

Pazartesi günü Avrupa'da İngiltere'nin Halifax Konut Fiyat Endeksi ve Avrupa perakende satış verileri açıklanacak.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.