Limak Filarmoni Orkestrası, Anadolu türkülerini müzikseverlerle buluşturdu

Ankara, 5 Ekim (Hibya) – Limak Vakfı tarafından sanata destek amacıyla kurulan Limak Filarmoni Orkestrası, Anadolu’nun eşsiz türkülerini senfonik yorumla başkent dinleyicisiyle buluşturdu.

Limak Filarmoni Orkestrası, Anadolu türkülerini müzikseverlerle buluşturdu
Yayınlama: 05.10.2024
3
A+
A-

Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşen her bölgeden seçilmiş eserlerden oluşan konserde, Limak Filarmoni Orkestrası Sanat Yönetmeni ünlü tenor Murat Karahan solist olarak sahne alırken, orkestrayı opera evlerinde orkestra şefi olarak görev alan İbrahim Yazıcı yönetti. Konserde, 3 binin üzerinde seyircinin yanı sıra iş, bürokrasi, sanat ve medya dünyasından pek çok davetli izledi.

Anadolu’nun zengin kültürel mirasını müzikseverlerle buluşturmayı amaçlayan konserde; Doğu Anadolu’dan Ege’ye, Karadeniz’den İç Anadolu’ya Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinin sembolleşmiş türküleri sanatseverlerle buluştu.

Limak Filarmoni Orkestrası, Anadolu türkülerini müzikseverlerle buluşturdu

Aşık Veysel, Neşet Ertaş gibi eşsiz halk ozanlarının miras bıraktığı eserleri yepyeni bir yorumla dinleyiciyle buluşturan Limak Filarmoni Orkestrası ve Murat Karahan, Uzun İnce Bir Yoldayım, Evlerinin Önü Mersin, Bahçada Yeşil Çınar, Neredesin Sen, Çayelinden Öteye gibi türküleri seslendirdi. 

Halk müziği eserlerinin modern orkestrasyon eşliğinde senfonik tarzda yorumlandığı konserin tüm geliri mühendislik alanında kariyer yapmayı hedefleyen genç kadınlara burs, mentorluk ve eğitim destekleri sağlayan Türkiye'nin Mühendis Kızları programına aktarılacak.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.