Yerlikaya: Türkiye, Türk dünyasını “birlikte daha güçlü” kılmak için çabalarını sürdürecek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da düzenlenen Türk Devletleri İşbirliği Günü programında konuştu. Yerlikaya, “Türkiye Cumhuriyeti, Türk dünyasını “birlikte daha güçlü” kılmak için çabalarını aralıksız sürdürecektir.” dedi.

Yerlikaya: Türkiye, Türk dünyasını “birlikte daha güçlü” kılmak için çabalarını sürdürecek
Yayınlama: 03.10.2024
3
A+
A-

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Ankara’da gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada tüm Türk halkının Türk Devletleri İşbirliği Günü’nü kutladı.

3 Ekim 2009’un ortak tarihte bir dönüm noktasını işaret ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, “3 Ekim aynı zamanda, kardeş halk ve devletlerimizin, bundan 140 küsur yıl önce İsmail Gaspıralı tarafından ortaya konulan, ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlik’ şiarına dair, ortak inanç ve kararlıklarının somut bir tezahürü niteliğindedir.” dedi.

Bakan Yerlikaya, 15 yıl önce bugün devlet başkanlarının, ortak gelecek tasavvurunu hayata geçirmek amacıyla bir araya geldiğine değinerek, “Zaman, Nahçıvan Anlaşması’nın sadece Türk bütünleşmesi için bir çerçeve oluşturmadığını; aynı zamanda coğrafyamız için bir umut ışığı olduğunu; dayanışma ve işbirliğinin sınamalara üstün geleceğini kanıtlamıştır.” diye konuştu.

Türk Dünyası 2040 Vizyonu doğrultusunda her geçen yıl çok taraflı işbirliğinin kapsamını genişletiyor olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Yerlikaya, şunları ifade etti:

“Bölge ülkeleri ile ilişkilerimizi gerek ikili gerek çok taraflı zeminde mevcut kurumsal işbirliği mekanizmalarımız  çerçevesinde geliştiriyoruz. Bu çerçevede, Türk Devletleri Teşkilatı İçişleri Bakanları Toplantısı’nın ilkini 6 Eylül 2024 tarihinde Kırgızistan'ın Çolpan-Ata şehrinde gerçekleştirdik. İkinci toplantımızı önümüzdeki yıl Can Azerbaycan’ın ev sahipliğinde düzenleyeceğiz.”

Yerlikaya, kapsayıcı ve ortak bir refah vizyonu için çaba gösterilmesi gerektiğine dikkati çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti, Türk dünyasını “birlikte daha güçlü” kılmak için çabalarını aralıksız sürdürecektir.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.