Ege Planlama Ajansı’nın çalışmalara başlayacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ferdi Zeyrek ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, düzenlenen basın toplantısı ile Ege Planlama Ajansı’nın kısa süre içinde çalışmalara başlayacağını duyurdu.

Ege Planlama Ajansı’nın çalışmalara başlayacak
Yayınlama: 02.10.2024
1
A+
A-

Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, İzmir'de birliğin yaptığı çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Ege Belediyeler Birliği'ne bağlı belediye başkanları yer aldı. Başkan Ferdi Zeyrek, Ege Bölgesi'ndeki belediyelerin ortak paydada buluşacağı ve sorunlara ortak çözümlerin üretileceği Ege Planlama Ajansı'na ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Başkan Tugay ise “Amacımız gerçekten bölgemizin sorunlarına çözüm ürettiğimiz ve geleceğe bölgeyi birlik bütünlük içinde hazırladığımız bir süreci yürütmek” dedi.

İzmir Körfezi ve Gediz Nehri ile ilgili açıklama yapan Başkan Tugay, kuraklık nedeniyle havza bazlı su yönetimine ihtiyaç olduğunu belirtti. Tugay, “Ege Bölgesi'nin tüm illeri kardeş illerdir. Ege Planlama Ajansı yapısıyla çalışacağız. Hayırlı olsun. Geçen dönem İstanbul Planlama Ajansı'nın çok başarılı işler yaptığını gördüğüm için İzmir'de böyle bir yapı kurduk, çalışıyor. İzmir Planlama Ajansı (İZPA), çok hızlı ve önemli çalışmalar yürütüyor. İzmir artık Ege Bölgesi'nin bir parçası olarak da bu planlamada yerini alacak.” dedi.

Ege Planlama Ajansı’nın bölgenin kalkınması, yeni yatırımların planlanması, istihdam alanlarında önemli çalışmalar yürüteceğini aktaran Tugay, “Ege Planlama Ajansı; temelde bölgesel kalkınma ve kriz yönetimi ile ilgili çalışacak. Deprem gibi afetlerle ilgili hazırlıkları da katabiliriz. Öncelikle kendisine yeten, daha sonra diğer bölgelere katkıda bulunan bölge olmayı hedeflediğimiz düşünülmeli.” diye konuştu.

Tasarruf tedbirleri sonrasında belediyelerin sadece maaş öder duruma geldiğini söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, birlik beraberlik mesajı verdi.

Ege Planlama Ajansı'na dair açıklamalarda bulunan Zeyrek, “Ege Planlama Ajansı'nın altyapısında sorunların çözümü, ortak envanter paylaşımı, ortak insan kaynağı paylaşımı olacak. Önümüzdeki günlerde gerçekten çok ciddi atılımlar ve projeler ortaya koyacağız. Bu planlama ajansı çatısı altında bu sorunlara eğilmek istiyoruz.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.