Yılmaz, Venezuela Cumhurbaşkanı Başyardımcısı Rodriguez ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Venezuela Cumhurbaşkanı Başyardımcısı ve Petrol Bakanı Delcy Rodriguez ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Yılmaz, Venezuela Cumhurbaşkanı Başyardımcısı Rodriguez ile görüştü
Yayınlama: 30.09.2024
1
A+
A-

Cevdet Yılmaz, Venezuela Cumhurbaşkanı Başyardımcısı ve Petrol Bakanı Sayın Delcy Rodriguez ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşme gerçekleştirdi.

Yılmaz, ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin, bölgesel ve küresel meselelerin değerlendirildiği görüşmede, enerji, turizm ve eğitim alanlarında iş birliğini artırma konusunda mutabık kaldıklarını belirterek,  “Attığı adımlarla bölgesinde her geçen gün yükselen bir güç haline gelen Venezuela’nın sahip olduğu demokratik olgunluk ve kurumsal kapasitesi, bu iş birliği imkânlarımızı her geçen gün güçlendiriyor. Önümüzdeki dönemde ticaret hacmimizi 3 milyar dolara çıkarmak için ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmemiz gerekmektedir.” açıklamasını yaptı. 

Rodriguez’e ziyaretleri ve iş birliklerinin artırılması konusundaki pozitif yaklaşımları için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “İsrail'in Gazze ve Lübnan’a gerçekleştirdiği soykırımcı saldırılar karşısındaki duruşundan dolayı Sayın Maduro’yu, hükumetini ve Venezuela halkını tebrik ediyor, saygı ve muhabbetlerimi iletiyorum.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.