Duayen gazeteci Faruk Zabcı yaşamını yitirdi

Londra, 28 Eylül (Hibya) – Hürriyet Gazetesi’nin Londra temsilciliğini uzun yıllar boyunca yapan Faruk Zabcı (77) rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı Charring Cross Hastanesi’nde kalp durmasından yaşamını yitirdi. Londra’da yaşayan bir oğlu olan Zabcı’nın cenazesinin İstanbul’a götürülerek defnedileceği öğrenildi.

Duayen gazeteci Faruk Zabcı yaşamını yitirdi
Yayınlama: 28.09.2024
1
A+
A-

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı ve 2020 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Faruk Zabcı vefat etti. ABD öncülüğündeki güçlerin Irak işgaline başladığı anlarda Bağdat'a düşen ilk bombanın görüntüsünü çeken Zabcı, çok sayıda başarılı, uluslararası habere imza atmıştı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Faruk Zabcı’nın vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayınlandı. Mesajda “Faruk Zabcı’yı kaybettik. Uzun yıllar başarıyla mesleğimize hizmet veren Zabcı’nın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi. 

İstanbul'da 1947 yılında doğan Zabcı, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra gazetecilik kariyerine 1968 yılında Milliyet Gazetesi’nde başlayan Zabcı, 2020 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'nü aldı.

Irak’ın Amerika tarafından işgali sırasında Bağdat'ı düşen “İlk Bomba”yı görüntüledi, ilerleyen aylarda Süleymaniye’de Türk askerine çuval geçirilmesi operasyonuna tanık oldu. Somali'ye giderken Mogadişu'da korsanlar tarafından kaçırıldı. 2020 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibiydi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.