Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Lübnan Dışişleri Bakanı Bou Habib ile görüştü

New York, 28 Eylül (Hibya) – Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Lübnan Dışişleri ve Göçmenlerden Sorumlu Bakanı Abdallah Bou Habib ile New York’taki 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturumunun oturum aralarında bir araya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Lübnan Dışişleri Bakanı Bou Habib ile görüştü
Yayınlama: 28.09.2024
2
A+
A-

Görüşmede bakanlar, İsrail Hava Kuvvetleri’nin yoğunlaştırdığı bombalamalar bağlamında Lübnan’da yaşanan trajik olaylara vurgu yaparak Orta Doğu’daki askeri ve siyasi durum hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Sergey Lavrov, Lübnan'daki sivil ölümlerle ilgili taziyelerini iletti ve silahlı çatışmaların daha fazla tırmanmasının ve bölgesel ölçekte yayılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Lavrov, Rusya’nın Lübnan Cumhuriyeti’nin egemenliği, birliği ve toprak bütünlüğünü destekleyen sarsılmaz pozisyonunu yeniden teyit etti. Ayrıca, Lübnanlıların ulusal gündemdeki sorunlara dış müdahale olmadan hızla uzlaşı çözümleri bulmaları gerektiğinin altını çizdi.

Bakanlar ayrıca, geleneksel olarak dostane Rusya-Lübnan ilişkilerinin acil konularını ele alırken, BM ve diğer çok taraflı platformlarda yakın koordinasyonu sürdürme, ticaret, ekonomi, insani yardım ve diğer alanlarda karşılıklı yarar sağlayan iş birliğini genişletme arzusunu teyit etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.