New York Belediye Başkanı ”Bir Türk yetkiliden lüks seyahat ve menfaatler” için suçlandı

New York, 26 Eylül (Hibya) – New York Belediye Başkanı Eric Adams, bir Türk yetkiliden lüks seyahat ve diğer menfaatler sağladığı savıyla suçlandı.

New York Belediye Başkanı ”Bir Türk yetkiliden lüks seyahat ve menfaatler” için suçlandı
Yayınlama: 26.09.2024
1
A+
A-

CNN'nin haberine göre New York Belediye Başkanı Eric Adams, rüşvet ve banka dolandırıcılığı da dahil olmak üzere 5 federal kamu yolsuzluğu suçlamasıyla itham edildi.

Perşembe sabahı açıklanan 57 sayfalık iddianameye göre New York Belediye Başkanı Eric Adams rüşvet, telefon dolandırıcılığı, komplo ve yabancı uyruklulardan kampanya katkısı istemekle ilgili beş federal suçlamayla itham edildi.

İddianame, Brooklyn İlçe Başkanı olduğu 2014 yılına kadar uzanan yasadışı olduğu iddia edilen eylemlere kadar uzanıyor.

İddianamede, “Adams yaklaşık on yıl boyunca, zengin yabancı iş adamlarından ve kendisi üzerinde nüfuz sahibi olmak isteyen en az bir Türk hükümet yetkilisinden lüks uluslararası seyahat gibi uygunsuz değerli menfaatler sağlandı ve kendisi de kabul etti” deniliyor.

İddianamede, özellikle, bir Türk yetkiliden lüks seyahat ve diğer menfaatler aldığı ve daha sonra New York İtfaiyesi'ne bir Türk konsolosluk binasını yangın denetimi olmadan açması için baskı yaptığı belirtiliyor.

New York Güney Bölgesi ABD Savcısı Damian Williams Perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyerek iddianameyi açıklayacak.

Adams yaptığı açıklamada suçlamalar karşısında şaşırmadığını ve kamuoyunu “herhangi bir yargıya varmadan önce savunmamızı dinlemeyi beklemeye” teşvik ettiğini belirterek, iddianame ışığında günlük sorumluluklarını değiştirmeyeceğini sözlerine ekledi.

Adams, “Tüm profesyonel kariyerim boyunca yaptığım gibi kendimi savunmayı ve bu şehrin insanlarını savunmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

İddianame, Manhattan'daki ABD Savcılığı tarafından Türk yetkililer ve işadamlarıyla bağlantıları ve aldığı kampanya bağışlarının incelendiği federal bir soruşturmadan kaynaklanıyor.

İddianame, Amerika'nın en büyük şehrinin belediye başkanı için dramatik bir düşüşü ve ülkenin en yüksek profilli makamlarından birine yönelik çarpıcı bir suçlamayı temsil ediyor.

Eski bir New York Polis Departmanı (NYPD) Başkomiseri olan Adams, Ocak 2022'de göreve geldi ve kendisini Demokrat Parti'nin yeni yüzü olarak sunarak, suçlara karşı sert bir yaklaşım ve COVID-19 salgınının ardından şehri yeniden canlandırma taahhüdü vaat etti.

Ancak göçmen krizi ve metro güvenliğiyle ilgili endişeler gibi şehrin temel sorunlarını çözmekte zorlandı ve gece geç saatlere kadar süren partileri ve özellikle eğitim olmak üzere şehir harcamaları konusundaki çatışmaları nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Bir zamanlar kendisini “Brooklyn'in Biden'ı” olarak tanımladı, ancak Biden yönetimini ve federal hükümeti göçmenlik sorunlarını ele alma konusunda giderek daha fazla eleştirdi.

Şimdi, ilk döneminin neredeyse üç yılında, Adams'ın siyasi kariyeri tehlikede ve ABD Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez de dahil olmak üzere New York'un önde gelen birçok siyasi figürü şimdiden istifasını istedi. İstifa etmesi halinde, Amerika'nın en yüksek profilli belediye başkanlığı görevi, özel bir seçim yapılana kadar şehrin kamu avukatı Jumaane Williams'a geçecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.