Kremlin, Meta’nın Rus medya yasağına yanıt verdi

Moskova, 18 Eylül (Hibya) – Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, ABD teknoloji devi Meta’nın RT de dahil olmak üzere Rus medya kuruluşlarını yasaklayarak “itibarını zedelediğini” söyledi.

Kremlin, Meta’nın Rus medya yasağına yanıt verdi
Yayınlama: 18.09.2024
0
A+
A-

Peskov, bu hareketin Facebook ve Instagram sahibiyle “ilişkilerin normalleşmesi” olasılıklarını daha da karmaşıklaştırdığını ekledi.

Kaliforniya merkezli şirket, pazartesi günü yaptığı yazılı açıklamada, “yabancı müdahale faaliyeti” nedeniyle Rossiya Segodnya, RT ve diğer ilgili kuruluşları uygulamalarından kaldırdığını söyledi. Önlemler önümüzdeki birkaç gün içinde küresel olarak uygulanacak.

Kremlin sözcüsü Peskov, bu hareketle ilgili olarak Meta'nın “bu tür eylemlerle itibarını zedelediğini” söyleyerek, ''Rus medyasına karşı bu tür seçici eylemler kabul edilemez. Buna karşı son derece olumsuz bir tutumumuz var.” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta, ABD Dışişleri Bakanlığı, Rus ordusuyla yakın bağları olduğu suçlamasıyla Rus devlet tarafından finanse edilen medya kuruluşlarına yeni yaptırımlar duyurdu. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, RT'nin “Rus istihbaratının fiili bir kolu olarak işlev gördüğünü” iddia etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın hamlesi hakkında yorum yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova da, bunun ifade özgürlüğüne savaş ilanı anlamına geldiğini söyledi ve yaptırımları “ölçüsü benzeri görülmemiş baskılar” olarak nitelendirdi.

Meta, Şubat 2022'de Ukrayna çatışmasının tırmanmasından kısa bir süre sonra Rusya'da aşırılıkçı bir örgüt olarak damgalandı. Sosyal medya uygulamaları, Rus vatandaşlarına karşı nefret söylemine izin verdiği ve Moskova ordusu hakkında yanlış içerik dağıttığı için ülkede engellendi.

WhatsApp, yalnızca bir iletişim aracı olarak sınıflandırılması nedeniyle kısıtlamalardan kaçınan tek uygulamaydı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.