A1 Capital’den VİOP teknik analizi

İstanbul, 18 Eylül (Hibya) – A1 Capital’in raporuna göre sözleşmenin açıldığı seviyenin altına hiç düşmemiş oluşu da bu güçlü değer kazanımının önemini arttırıyor.

A1 Capital’den VİOP teknik analizi
Yayınlama: 18.09.2024
2
A+
A-

A1 Capital'in VİOP teknik analizinde şu açıklama yapıldı:

“Güne kuvvetli bir yükseliş ile başlayan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi’nde öğlene kadar yükseliş sürdü. Günün geri kalanında ise nispeten yatay hareket sergileyen sözleşme günü %2.16 değer kazanımı ile 11194.50 seviyesinden tamamladı. Sözleşmenin açıldığı seviyenin altına hiç düşmemiş oluşu da bu güçlü değer kazanımının önemini arttırıyor.

Sözleşmenin her ne kadar hem 22 hem de 50 günlük üssel ortalamalarının altında fiyatlandığını görsek de 22 günlük ortalamasına fazlasıyla yakınlaşmış oluşunu pozitif karşılıyoruz. Dünyadan gelen ekonomik verilere baktığımız zaman ise çok yoğun olmayan bir günü geride bıraktık. Veri tarafında dikkatimizi öncelikle ABD perakende satışları çekiyor. Beklenti perakende satışların %0.2 düşmesi yönündeyken verinin %0.1 artış olarak gelmesi ekonominin 3. Çeyrekte güçlü kalmaya devam ettiğinin sinyalini verdi.

Ek olarak yine ABD’de sanayi üretimi verisi Ağustos’ta aylık bazda yüzde 0,8 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış kaydetti. Bu olumlu veriler ABD ekonomisinin güçlü kaldığını ve gevşeme yapılabilecek noktada olduğu düşüncesini daha da destekledi. Son işlem gününde görülen bu yükseliş ile beraber uzun bir süre sonra tüm teknik göstergelerin aynı anda pozitif sinyaller verdiğini gözlemliyoruz.

Kısa vadeli göstergelerden bazıları geçtiğimiz hafta verdiği AL sinyallerini sürdürmeye devam ediyor. Buna ek olarak orta vadeli indikatörlerin ise son günkü artış eşliğinde AL sinyali ürettiğini gözlemliyoruz. Sonuç olarak teknik göstergelerin olumlu pozisyonu yükselişin devamını simgeler nitelikte.

Beklentimiz doğrultusunda, 10840 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Yükselişin devamı durumunda 11500 ve 11874 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir. Beklentimizin aksine seyrin tersine dönmesi ve satış baskısının görülmesi durumunda ise 10840 ve 10700 seviyeleri ilk destek seviyeleri olarak takip edilebilir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.