Başkan Metin: Rize, Cumhuriyetimizin temellerine olan güçlü bağlılığını ortaya koymuştur

Rize, 17 Eylül (Hibya) – Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Atatürk’ün Rize’ye gelişinin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında açıklamalar yaptı.

Başkan Metin: Rize, Cumhuriyetimizin temellerine olan güçlü bağlılığını ortaya koymuştur
Yayınlama: 17.09.2024
3
A+
A-

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Atatürk’ün Rize’ye gelişinin 100. yıl dönümü kapsamında şu açıklamaları yaptı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Rize’mize teşriflerinin 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlamak için bir aradayız. Atatürk’ün Rize’ye gelişi, milletimizin bağımsızlık mücadelesinde verdiği büyük emeklerin, fedakarlıkların bir nişanesi olarak kalbimizde silinmez bir iz bırakmıştır.

Atatürk, Rize’mizi ilk kez 17 Eylül 1924’te ziyaret ettiğinde, burada yalnızca bir şehir değil, milli mücadelede canla başla yer alan bir toplulukla buluştu. O günlerde gösterilen fedakarlıklar ve milli mücadelede verilen emekler, Rize’nin Cumhuriyetimizin temellerine olan güçlü bağlılığını ortaya koymuştur.”

Atatürk’ün bıraktığı değerlerle, Cumhuriyetin aydınlık yolunda ilerlemeye devam edildiğini belirten Başkan Metin, “Şehrimizin tarım, turizm, eğitim ve kültür alanlarında kat ettiği mesafeyi, Atatürk’ün vizyonuyla örtüşen hedeflere doğru kararlılıkla sürdürmekteyiz. Atatürk’ün ‘Muasır medeniyetler seviyesine ulaşma’ hedefi doğrultusunda, Rize’nin her köşesinde bu ruhu yaşatıyor, geleceğe umutla bakıyoruz.” dedi.

Başkan Metin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık mücadelesinde emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle andı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.