Başkan Tugay: Akılcı çözümler üretmek zorundayız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi kampüsünde düzenlenen törene katıldı.

Başkan Tugay: Akılcı çözümler üretmek zorundayız
Yayınlama: 17.09.2024
0
A+
A-

Avrupa Komisyonu tarafından 2022 yılından bu yana kutlanan ve bu yıl “Paylaşımlı Kamusal Alanlarda Şehri Birlikte Yaşayalım” başlığı ile yapılan Avrupa Hareketlilik Haftası, İzmir’de “Üniversiteye Pedallıyorum” etkinliği ile başladı. Hafta boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinliklerin ilkinde, sporcular Mavişehir İZBAN durağı önünde buluşup İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne bisiklet sürdü.

Yaşadığımız dönemde kötü şehirleşmeden kaynaklanan problemler olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, dünyada genel anlamda insanların yarattığı kimyasal kirlilik, çevre kirliliği ve karbon emisyonundan kaynaklanan iklim krizi sorunu olduğunu söyledi. Başkan Tugay, “Bütün bunları bütünlüklü görüp akılcı çözümler üretmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Herkesin bu yılın teması olan paylaşımlı kamusal alanlar anlayışı üzerine düşünmesi gerektiğini belirten Tugay, “Çünkü bize ait alanlar denince tapusu bizde olan alanları ifade ediyoruz ama burada hata yapıyoruz. Kamusal alan olarak nereyi gösterebilirseniz her şey hepimize ait. Dolayısıyla onlar da sizin, onlar da bizim. Kamuya ait tüm alanlar da sizlerin. Dolayısıyla sahip çıkma bilincinin gelişmesi lazım” dedi.

Konuşmaların ardından ödüllü Yavaş Bisiklet Sürme Yarışı gerçekleştirilirken, katılımcılara film gösterimi yapıldı. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 18 Eylül’de “Okula Pedallıyorum” etkinliği kapsamında Selçuk Efes Tarihi Su Kemeri önünde buluşularak Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu’na bisiklet sürülecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.