Bakan Yerlikaya: FETÖ’ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ üyeliğinden ihraç edilen hakimler O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. ile emniyet personeli Ü.B. ve K.B’nin Muğla’dan yurt dışına kaçarken yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya: FETÖ’ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek
Yayınlama: 17.09.2024
1
A+
A-

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; kamudan ihraç edilen, kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan ve Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarındaki “W.B.” isimli tekne içerisinde illegal yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları değerlendirilen şahıslara yönelik “Kıskaç-28” operasyonu düzenlendiğini bildirdi.

Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce karadan ve denizden yapılan takip çalışmaları sonucu; “W.B.” isimli teknenin uluslararası sulara doğru yöneldiğinin görülmesi üzerine Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığıyla koordineli olarak Muğla’nın Marmaris ilçesi Kadırga Koyu açıklarında teknenin durdurulduğu bilgisini paylaşan Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Tekne içerisinde, örgütün kripto haberleşme programı ‘Bylock’ kullanıcısı olan ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan ihraç edilen;  O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. isimli hakimler,  Ü.B. ve K.B. isimli emniyet personelleri ve  M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar ile  tekne mürettebatı olan M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. isimli şahıslar yakalanarak Muğla KOM Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.”

Yerlikaya, adli makamlar tarafından 9 şüpheli şahsın silahlı terör örgütüne üye olma,  4 tekne mürettebatının göçmen kaçakçılığı suçundan olmak üzere toplam 13 kişi tutuklandığını ve 2 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirterek, şunları ifade etti:

“Operasyonları gerçekleştiren sahil güvenliğimizi ve polislerimizi ve tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. FETÖ'ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.