Zabıta ekipleri 26 dilenciden 4 bin 739 TL ele geçirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından il genelinde yapılan geniş çaplı uygulamada; vatandaşların dini ve insani duygularını istismar eden dilenciler suçüstü yakalandı.

Zabıta ekipleri 26 dilenciden 4 bin 739 TL ele geçirdi
Yayınlama: 17.09.2024
2
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı koordinesinde Altıeylül ve Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlükleri iş birliğinde il genelinde geniş çaplı dilenci operasyonu düzenlendi.

30 personelin katılımıyla yapılan uygulamada özellikle cami ile hastane önlerinde dini ve insani duyguları istismar eden “askere gidiyoruz” yalanıyla vatandaşlardan para toplayan dilenciler, suçüstü yakalandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na getirilen dilencilerin üzerinden çıkan para ve malzemeler tutanak ile kayıt altına alındı.

Yakalanan dilencilere “Kabahatler Kanunu” çerçevesinde cezai işlem uygulanırken üzerlerinden çıkan 4 bin 739 TL tutarındaki; para, kağıt mendil, tesbih, anahtarlık ve benzeri malzemelere de el konuldu.

Yapılan uygulama sonrası açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Bülent Mavuk “Şehir genelinde vatandaşlarımızın huzurunu bozan ve duygularını istismar eden dilencilere karşı kararlı bir şekilde mücadele içerisindeyiz. Bu tür operasyonlarla şehrimizi daha huzurlu bir hale getirmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.