İmamoğlu: Çocuklarımızı koruyacağız, daha önemli bir işimiz yoktur

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı tamamlanan 21 Yuvamız İstanbul Kreşinin toplu açılışını gerçekleştirdi.

İmamoğlu: Çocuklarımızı koruyacağız, daha önemli bir işimiz yoktur
Yayınlama: 16.09.2024
3
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 3-6 yaş aralığındaki çocukların gelişimlerini sağlamak,  nitelikli ve güvenli eğitim sunmak için 21 Yuvamız İstanbul Kreşini daha 2024-2025 eğitim dönemi için hazır hale getirdi.

Yaklaşıl 2 bin çocuğa okul öncesi eğitim imkanı sunan kreşlerin resmi açılışı İmamoğlu tarafından  yapıldı. Sultangazi Cebeci Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkez’indeki törene CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve CHP üst yönetiminden temsilciler katıldı. Törende İmamoğlu ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat birer konuşma yaptı.

Toplu açılışı yapılan “Eyüpsultan Yeşilpınar ve Karadolap, Küçükçekmece Sultan Murat, Büyükçekmece Pınartepe, Fatih İskenderpaşa, Bağcılar 15 Temmuz, Beyoğlu Hacıahmet, Çekmeköy Hamidiye, Pendik Sülüntepe 18 Mart, Küçükçekmece Atakent, Sultangazi Habibler, Kadıköy Kozyatağı, Eyüpsultan Akşemsettin, Pendik Yenişehir, Ümraniye Esenkent, Sultangazi Cebeci, Bakırköy Yeşilköy, Başakşehir Hoşdere, Arnavutköy Hadımköy, Avcılar Firüzköy  ve Pendik Güzelyalı” olarak kreşleri sıralayan İmamoğlu, “21 kreşin daha hizmete girmiş olmasının gururunu yaşıyoruz. 21 mahallede birden farklı bir mutluluğu, farklı bir sevinci insanlarımızla buluşturduğunu hissedebiliyorum” dedi.

İmamoğlu, İstanbul’un bütün çocuklarının, Türkiye’nin bütün evlatlarının hak ettiği değeri görmesi gerektiğini ve göreceğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Bu konu bizim en önemli konumuzdur. Çocuklarına özen gösteren, onları iyi yetiştiren bir memleket çok güçlü olur. Biz güçlü olmak zorundayız. Milletimizin ve memleketimizin bu coğrafyada çok güçlü olması lazım. İnanın bu memleketin bir vatandaşı olmak dahi bir başka ülkenin vatandaşı olmaktan daha büyük. Büyük bir sorumluluk seviyesine sahiptir. Öyle bir coğrafyadayız biz.”

Çocukları koyacaklarını vurgulayan İmamoğlu,  “Çocuklarımızı en iyi şartlarda hazırlayacağız. Daha önemli ve öncelikli bir işimiz yoktur. Bundan daha önemli bir işimiz yoktur. Eğer bir devleti, bir milleti, bir toplumu sağlam temeller üzerinde bir gelecek inşası istiyorsanız inanın o iş çocukların yetiştirilmesinden başlar ve eğitimle başlar. Başka bir yolu yoktur. Bu bağlamda attığımız bu adımları daha da büyüteceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İmamoğlu, davetli protokol ile birlikte kurdele keserek resmi açılışı gerçekleştirdi. İmamoğlu, ders başı yapan kreş öğrencileri ve öğretmenlerine de kısa bir ziyaret gerçekleştirerek başarı dileklerini paylaştı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.