Enerjisa Dağıtım Şirketleri, genç yeteneklerle enerji sektörüne yön veriyor

Türkiye’nin enerji dönüşümüne ‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla öncülük eden Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, kariyerlerine yön vermek isteyen üniversite öğrencilerini enerji sektörüne kazandırmaya devam ediyor. Bu amaca yönelik olarak 2017 yılında hayata geçirdiği ve şimdiye kadar 216 genç yeteneğin mezun olduğu “Enter Genç Yetenek” programı ile yeni nesil yeteneklerin potansiyelini enerji sektörüne kazandırıyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, genç yeteneklerle enerji sektörüne yön veriyor
Yayınlama: 16.09.2024
3
A+
A-

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ve teknoloji odağıyla projeler üreten ve yatırımlarını gerçekleştirerek Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa Dağıtım Şirketleri, potansiyel sahibi genç yeteneklerin enerji sektörüne kazandırılması, yetişmiş iş gücünün oluşturulması ve genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kariyer programlarını sürdürüyor.

Genç yeteneklere istihdam fırsatları sunuluyor

Kaliteli, kesintisiz ve sürdürülebilir enerji hedefi ile çalışmalarını sürdüren Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ ile Türkiye'nin 14 ilinde 22 milyondan fazla kullanıcıya güvenilir ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sunan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, “Enter Genç Yetenek” programı kapsamında, üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan 4. sınıf ve yüksek lisans öğrencilerine istihdam fırsatları sunuyor. Bu yaz 2023-24 dönemi mezunlarını veren yapılandırılmış rotasyon programı “Enter”, programa dahil olmaya hak kazanan öğrencilerin Enerjisa Dağıtım Şirketlerini ve elektrik dağıtım sektörünü daha yakından tanımasına, aynı zamanda kendi ilgi alanlarını keşfetmesine olanak sağlıyor. Program sonunda olumlu değerlendirilen adaylar için Enerjisa Dağıtım Şirketleri ve enerji sektörü bünyesinde istihdam şansı doğuyor.

2024-25 dönemi için yoğun ilgi

Okulların açılmasına kısa süre kala yeni sezonunun hazırlıklarına hızla başlayan program 2024-25 dönemi için başvurularını almaya başladı. 169 üniversiteden 8 binden fazla başvuru gelen programda yapılan değerlendirmeler sonucunda 350 aday video mülakata taşınarak değerlendirmeye alındı. Şirket bünyesinde Elektrik-Dağıtım, Fonksiyonel Birimler ve Veri Yönetimi gibi üç farklı alanda 9 aylık bir rotasyon sürecine dahil olacak gençlerin 114’ü Ayedaş, 166’sı Başkent EDAŞ ve 70’i Toroslar EDAŞ bölgesinden “Enter” staj programına başvurdu.

Genç yetenekler geleceğimizi aydınlatacak

Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin yetenek programları ile üniversiteli gençleri kariyer ve eğitim fırsatları ile desteklediklerini dile getiren Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, “Enter Genç Yetenek’ programımız ile daha iyi bir gelecek için genç yeteneklerin yetişmesine destek oluyoruz. Gençlerimizin eğitim ve kariyer yolculuğunda onlara rehberlik etmek, geleceğin liderlerini ve uzmanlarını sektöre kazandırmak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Bu program sayesinde genç yeteneklerimiz, elektrik dağıtım sektörünü yakından tanıma fırsatı bulurken, kendi ilgi alanlarını

keşfetme ve yetenek koçlarından mentörlük alma imkanına sahip oluyorlar. Aynı zamanda, sektörün dinamiklerine aşina olup, güncel teknolojileri ve yenilikçi çözümleri öğrenerek gelecekteki iş hayatlarına hazırlık yaparken, Türkiye’nin enerji dönüşümüne de katkı sunmaları fırsatını sağlıyoruz. Enter projesi ile ülke ekonomisine ve istihdamına sağladığımız katkıyı daha da güçlendiriyor, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek adına önemli adımlar atıyoruz” dedi.

Kapsayıcı ve eşitlikçi programlarla geleceğe yatırım

Kendi sektöründe en iyi, etkin, müşterek olarak sahiplenilen ve insanlara dokunan İK süreç ve uygulamalarına odaklandıklarını dile getiren Enerjisa Enerji İnsan ve Kültür Bölüm Başkanı Yakup Aydilek, “Enerjisa Dağıtım Şirketleri bünyesinde yürütülen She-Energy, Enter, Enbiz, Geleceğini Kuran Genç Kadınlar ve SPARK gibi eğitim, kariyer ve sosyal sorumluluk programlarımızda kapsayıcılığı, cinsiyet eşitliğini, gönüllülük kültürünü, istihdamı ve gelişim süreçlerini destekliyoruz. Bu programlar, yalnızca bireylerin kariyerlerine yön vermekle kalmıyor, aynı zamanda toplumsal kalkınmaya da katkı sağlıyor. 2023-24 yılı mezunlarımız, alanlarında gösterdikleri üstün başarılar ile bizleri gururlandırdı. Yeni sezonun başvurularını değerlendirirken, aynı heyecan ve özenle süreci yürütüyoruz. Genç yeteneklerimizi ülkemize kazandırmaktan mutluyuz; bu süreçte onlara hem kişisel hem de mesleki anlamda katkı sunmak, geleceğin liderlerini yetiştirmek adına büyük bir sorumluluk üstlendiğimizin bilincindeyiz. Bu sayede, ülke ekonomisine ve istihdamına sağladığımız katkıyı daha da güçlendiriyoruz” dedi.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Hakkında

‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla sürdürülebilirlik ve teknolojinin çarpan etkisini kullanarak Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa Enerji’ nin Elektrik Dağıtım Şirketleri olan AYEDAŞ, Başkent EDAŞ ve Toroslar EDAŞ, Türkiye’nin yüzde 25’ine hizmet sunuyor.

Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak’ta, AYEDAŞ ile İstanbul Anadolu Yakası’nda, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Hatay’da faaliyetlerini sürdürüyor. Sektörünün en büyük oyuncuları olan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 14 ilde 22 milyonu aşkın kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti sağlıyor. Ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON olan Enerjisa Enerji’nin yüzde 20 hissesi halka açık olup Borsa İstanbul’da işlem görüyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.