KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa’da faiz kararları haftasına yükselişle başlangıç bekleniyor

İstanbul, 16 Eylül (Hibya) – Avrupa piyasalarının, ABD Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararlarının alınacağı yoğun haftaya yükselişle başlamaları bekleniyor.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa’da faiz kararları haftasına yükselişle başlangıç bekleniyor
Yayınlama: 16.09.2024
1
A+
A-

Analistlere göre, FTSE 100 4 puan artışla 8.278'den, Almanya DAX 27 puan artışla 18.713'den, Fransa CAC 7 puan artışla 7.468'den ve İtalya FTSE MIB 30 puan artışla 33.583'den açılacak.

Pan-Avrupa Stoxx 600 Cuma günü yükselişle kapandı ve piyasaya pozitif ivmenin geri dönmesiyle haftalık bazda yüzde 1,09 değer kazandı.

ABD'de faiz indiriminin artık neredeyse kesinleşmesiyle birlikte yatırımcılar Fed'in Çarşamba günü faizleri ne kadar düşüreceğini ve Başkan Jerome Powell'ın para politikasının geleceği konusunda nasıl bir yol izleyeceğini görmek için bekliyor.

İngiltere Merkez Bankası da Perşembe günü son para politikası kararı için toplanacak ve piyasalar şu anda iki ay içinde ikinci kez faiz indirimine gidip gitmeyeceği konusunda bölünmüş durumda.

Yatırımcılar Çin'den gelen önemli ekonomik verileri sindirirken ve Japonya Merkez Bankası'nın Cuma günkü toplantısını beklerken Asya'daki piyasalar Pazartesi günü karışık seyretti. ABD vadeli işlemlerinde çok az değişiklik görüldü.

Avrupa'da, İsveçli giyim devi H&M'in kazançları Pazartesi günü açıklanırken, İtalya'dan enflasyon verileri bekleniyor.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.