Katz: İran, Avrupa’nın ve tüm dünyanın en büyük düşmanıdır

Kudüs, 15 Eylül (Hibya) – İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarını İran’a karşı daha ileri düzeyde önemli önlemler alma kararı aldıkları için tebrik etti.

Katz: İran, Avrupa’nın ve tüm dünyanın en büyük düşmanıdır
Yayınlama: 15.09.2024
2
A+
A-

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarını İran'ın Ukrayna ve Avrupa'yı tehdit eden İran balistik füzelerinin transferini güçlü bir şekilde kınadıkları ve İran'a karşı daha ileri düzeyde önemli önlemler alma kararı aldıkları için tebrik etti.

“İran, sadece İsrail'in değil, sadece Orta Doğu'nun değil, aynı zamanda Avrupa'nın ve tüm dünyanın en büyük düşmanıdır” diyen Katz, şu ifadeleri kullandı:

“Kendimizi İran'ın aldatmacalarına kaptırmamıza izin veremeyiz. Yeni İran cumhurbaşkanı ve yeni İran dışişleri bakanı, İran'ın gerçek lideri olan Ali Hamaney’in eski politikasını, yani devrim ihraç etme, füze yayma, terör ve şiddeti tüm dünyaya yayma politikasını uygulamaya devam ediyor. Kanada, Japonya ve İtalya'ya ABD ve E3'ün liderliğini takip ederek İran'a ek yaptırımlar uygulama çağrısında bulunuyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.