Ticaret Bakanlığı, mikro ihracat yapmak isteyenlere kolaylaştırıcı adım sağladı

Ticaret Bakanlığı, mikro ihracatta verilecek ilk Basitleştirilmiş Gümrük Beyannamesi (BGB) ile TC/VKN üzerinden veri transferi, gümrük idaresine başvurulmasına gerek olmadan otomatik şekilde yapılacağını bildirdi.

Ticaret Bakanlığı, mikro ihracat yapmak isteyenlere kolaylaştırıcı adım sağladı
Yayınlama: 14.09.2024
3
A+
A-

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ilk kez mikro ihracat yapmak isteyen kişilerin, operatör hızlı kargo firması veya posta idaresi tarafından adlarına ilk defa Basitleştirilmiş Gümrük Beyannamesi (BGB) düzenlenmesi esnasında, gümrük idaresine başvurmaları ve gümrük idaresi tarafından T.C. Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarasının ilgili programdan sorgu ve transfer işlemi yapılması suretiyle firma kaydı oluşturmasından sonra işlemlerini gerçekleştirebildiği anımsatıldı.

Yapılan düzenleme ile ise BGB kapsamındaki ilk gümrük işleminde gönderici hanesinde beyan edilen T.C. Kimlik Numarası/ Vergi Kimlik Numarasının üzerinden işlemin otomatik bir şekilde yapılabilmesi sağlandı.

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından, mikro ihracatın tabana yayılması ve ilk kez mikro ihracat yapmak isteyen genç ve kadın girişimciler ile KOBİ'lerin gümrük süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla BGB kapsamında ilk kez mikro ihracat yapmak isteyen firma ve gerçek kişilerin bu sorgu ve transfer işlemi için gümrük idaresine doğrudan başvurmasına gerek kalmadan BGB kapsamındaki ilk gümrük işleminde gönderici hanesinde beyan edilen T.C. Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası üzerinden işlemin otomatik bir şekilde yapılabilmesi sağlandı.

Ticaret Bakanlığı, ihracata dayalı büyüme modeline her gün yeni gelişmeler ve adımlarla ekonomik büyüme ve refaha katkı sağlarken, ihracatçıların işlemlerini kolaylaştırarak yanlarında olmaya devam edeceklerini vurguladı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.