CENTCOM: ABD-Irak ortak operasyonunda IŞİD’in dört lideri öldürüldü

Stockholm, 14 Eylül (Hibya) – ABD Merkez Komutanlığı’nın (CENTCOM) sosyal medya X’te yazdığına göre ABD-Irak ortak operasyonunda İslam Devleti’nin (IŞİD) dört lideri öldürüldü.

CENTCOM: ABD-Irak ortak operasyonunda IŞİD’in dört lideri öldürüldü
Yayınlama: 14.09.2024
1
A+
A-

CENTCOM, Dört İslam Devleti liderinin, 29 Ağustos'ta Irak'ın batısında ABD askerleri ve Irak güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda öldürülen toplam 14 IŞİD üyesi arasında yer aldığını duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) operasyonun amacını '' IŞİD liderlerini hedef almak ve IŞİD'in Iraklı sivillerin yanı sıra bölgedeki ve ötesindeki ABD vatandaşları, müttefikleri ve ortaklarına yönelik saldırıları planlama, organize etme ve yürütme kabiliyetini bozmak ve sekteye uğratmak'' olarak açıkladı.

Centcom harekâtı 31 Ağustos'ta teyit etmişti ancak baskın sonrasında devam eden değerlendirmelerle bağlantılı olarak, öldürülenler arasında dört liderin de bulunduğu bildirildi.

Söz konusu liderler Ahmed Hamid Husayn Abd-al-Jalil al-Ithawi, Abu Hammam, Abu-Ali al-Tunisi ve Shakir Abud Ahmad al-Issawi olarak açıklandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.