Bursa Gastronomi Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlenen ‘Gastronomi Festivali’, kortej yürüyüşüyle başladı.

Bursa Gastronomi Festivali kortej yürüyüşüyle başladı
Yayınlama: 13.09.2024
2
A+
A-

Bursa’nın duayen sanatçıları Müzeyyen Senar ve Zeki Müren’in isimlerinin verildiği çarşı alanlarında, ziyaretçiler birbirinden farklı lezzetleri tatma imkanı bulacak. Bursa Üreten Kadınlar Sokağı’nda ise kadın dernekleri ve kooperatifleri kendi ürettikleri ürünleri sergileyecek. 7 farklı ülke ve 10 farklı şehirden katılımcıların yer aldığı festivale, 17 ilçe belediyesi de stantlarıyla katılıyor. Bilimsel oturumların ve atölyelerin yanında renkli yarışmaların yapılacağı festival, birçok yarışmaya ev sahipliği yapacak. Tavuk alma ritüeli gibi Bursa’ya özgü geleneklerin sahneleneceği festivalde, Bursalı sanatçılar Oğuzhan Koç ve Fettah Can konser verecek.

Festival, Cumhuriyet Caddesi’ndeki kortej yürüyüşüyle başladı.

Kortejin ardından Başkan Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ve protokol üyeleri, Merinos Parkı'nda açılış kurdelesini keserek festivali başlattı. Bursa Üreten Kadınlar Sokağı’nı, Yabancı Kardeş Şehir stantlarını ve festival alanını ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, protokol üyeleriyle birlikte Bursa’nın yöresel lezzetlerinin tadına bakarak vatandaşlarla sohbet etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.