Başkan Akın: Bu kenti hak ettiği noktaya getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ayvalık Su Santrali Altınova Tesisi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek Körfez bölgesinin altyapı sorunları ve mevcut çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın: Bu kenti hak ettiği noktaya getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz
Yayınlama: 13.09.2024
2
A+
A-

1970’li ve 1980’li yıllardan kalma çok sayıda asbestli borunun zehir saçtığını söyleyen Başkan Ahmet Akın, Ayvalık’ta 40-50 yıl önce döşenen asbestli borunun yeni borularla değiştirildiğini yerinde göstererek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Önceki yönetim zamanında asbestli, zehir saçan borularla halkın sağlığının hiçe sayıldığını ifade eden Başkan Ahmet Akın “Sen bu memleketi yıllarca yönet, sonra vatandaşlarına zehirli su içir. Kabul edilebilir bir şey değil. Balıkesir bunu hak etmiyor. Ne devraldık nasıl dönüştürüyoruz. Bunu herkesin görmesi lazım. Su hayattır diyoruz.” diyerek üstte 50 yıllık asbestli boru ve yeni yapılan borular arasındaki farkı yerinde gösterdi.

BASKİ’nin geçmiş durumu ve bugün geldiği noktayı da açıklayan Başkan Akın “BASKİ ile birlikte altyapı sorunlarının yerinde tespit edilmesi için bizzat alanda incelemelerde bulunuyorum. Sorunların en çok yaşandığı ilçelerimizden biri olan Ayvalık’tan, halkımızla açık ve şeffaf bir şekilde sorunların kaynağını bizzat paylaşmak istiyorum.  Göreve gelir gelmez Büyükşehir Belediyemizin her birimini mercek altına aldık ve inceledik. BASKİ de bu kurumlarımızdan biri.” dedi.

Başkan Ahmet Akın “Bu kenti hak ettiği noktaya getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve Allah şahittir bu sorunları teker teker çözeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcu. Manyas’ta 3 bin metre asbestli eski boruların alternatif hatlarını çektik ve 50 yıllık çürümeye yüz tutmuş depomuzu yeniledik. 1 ay içinde halkımızın kullanımına sunacağız. İlçelerimizde toplamda 7 bin 200 metre dere temizlik çalışmalarını yaptık. 5 bin 150 metrede çalışmalar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmalar sonucu önemli gelişmeler yaşandığını da aktaran Başkan Ahmet Akın “Yaptığımız bu çalışmalarla kayıp kaçakları ciddi oranda düşürmeye başladık. Balıkesir’de yüzde 70 kayıp kaçak vardı. Gelen suyun yüzde 70’i gidiyor. Önceki dönemin plansız ve programsız yönetiminden kaynaklı sorunları biz çözeceğiz. Hizmet nasıl yapılır; akılla, mantıkla ve bilimin ışığında nasıl hareket edilir, bunu göstereceğiz.” şeklinde konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.