Vali Şıldak’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat’a teşekkürler

Şanlıurfa, 13 Eylül (Hibya) – Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün Şanlıurfa’ya geldi.

Vali Şıldak’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat’a teşekkürler
Yayınlama: 13.09.2024
2
A+
A-

Havayolu ile şehre gelen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Şanlıurfa Milletvekilleri ve il protokolünün de katılımlarıyla Ceylanpınar’a hareket etti. 

Ceylanpınar gümrük kapısı modern koşullarda hizmet verecek

Bakan Bolat, Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye'nin Resulayn ilçesi ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi arasında modernize edilen Ceylanpınar Gümrük Kapısı hizmet binasının açılış törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Bolat, Ceylanpınar Gümrük Kapısının açılmasının önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Rasulayn ile olan ticarette ihtiyaç duyulan gümrük kapısının modern ve konforlu şekilde yapılması için Bakanlık tarafından sağlanan revize uygulaması Valilik tarafından gerçekleştirdi. 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Hasan Şıldak ise şu açıklamalarda bulundu:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Bakanımız Ömer Bolat’a şehrimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün itibarıyla Ceylanpınar Gümrük Kapımız daha modern bir görünüme kavuştu. Gümrük kapılarımızın yanı sıra il merkezimizde bulunan ve hasarlı olduğu için yıkılan merkez gümrük hizmet binasının da yapımına en kısa zamanda başlanılacağı, bu konuda gerekli koordinasyonun sağlanarak inşaatın TOKİ tarafından yürütüleceğini de öğrenmiş bulunuyoruz. Ayrıca ilimizdeki sanayici ve ticaret işiyle uğraşan iş insanlarımızın talebi üzerine Şanlıurfa’da Eximbank temsilciliği açılacak. Bütün bu gelişmeler Şanlıurfa’da ticari alanda faaliyet gösteren firmalar ve sanayiciler açısından son derece önemli gelişmeler sağlayacaktır.”

Bakan Bolat, Vali Şıldak ve katılımcılar daha sonra Akçakale ilçesine geçerek buradaki sınır kapısında incelemede bulundu. Önemli bir işlem hacmine sahip olan Gümrük Kapısı sahasının genişletilerek yenilenmesi konusundaki ihtiyaçların Valilik tarafından Bakanlığa iletilmesi üzerine bölgede gerçekleştirilen incelemeler sonucunda, Akçakale gümrük sahasının genişletilerek buraya da yeni ve modern bir gümrük kapısı yerleşkesi kurulması ve bununla ilgili çalışmaların başlatılacağı bildirildi.

Şanlıurfa Valiliğini de ziyaret eden Bakan Bolat, gün içerisindeki çeşitli temaslarını Şehit Ailesi ziyareti ile tamamladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.