Rusya, casusluk yapmakla suçladığı altı İngiliz diplomatın akreditasyonunu iptal etti

Moskova, 13 Eylül (Hibya) – Rusya’nın FSB güvenlik servisi, eylemlerinin casusluk ve sabotaj çalışmaları belirtileri gösterdiğini söylediği Moskova’daki altı İngiliz diplomatın akreditasyonunu iptal etti.

Rusya, casusluk yapmakla suçladığı altı İngiliz diplomatın akreditasyonunu iptal etti
Yayınlama: 13.09.2024
2
A+
A-

Sovyet KGB'sinin ana halefi olan FSB, Cuma günü, Londra'daki Doğu Avrupa ve Orta Asya'dan sorumlu bir İngiliz Dışişleri Bakanlığı departmanının “siyasi ve askeri durumun tırmanışını” koordine ettiğini ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında stratejik yenilgisini sağlamakla görevlendirildiğini gösteren belgelere sahip olduğunu söyledi.

FSB açıklamada, “Dolayısıyla, ortaya çıkan gerçekler, Londra tarafından Moskova'ya gönderilen İngiliz diplomatların faaliyetlerinin Rusya Federasyonu'nun güvenliğini tehdit ettiği şeklinde değerlendirilmesi için gerekçe sağlıyor. Bu bağlamda, Rusya Federal Güvenlik Servisi tarafından sağlanan belgelere dayanarak ve Londra tarafından atılan çok sayıda dostça olmayan adıma yanıt olarak, Rusya Dışişleri Bakanlığı, ilgili kurumlarla işbirliği yaparak, eylemlerinde casusluk ve sabotaj belirtileri bulunan Moskova'daki İngiliz büyükelçiliğinin siyasi departmanından altı üyenin akreditasyonunu sonlandırdı” denildi.

Altı diplomatın adı, ayrıca fotoğraflarını da gösteren Rus devlet televizyonunda açıklandı.

Bir FSB çalışanı Rossiya-24'e şunları söyledi: “İngilizler, bu uygulamanın Rusya içinde istihbarat faaliyetleri yürütmenin durdurulması gerektiği konusundaki ipuçlarımızı dikkate almadılar, bu yüzden başlangıçta bu altı kişiyi sınır dışı etmeye karar verdik.”

FSB, Rusya'nın benzer faaliyetlerde bulundukları tespit edilirse diğer İngiliz diplomatlardan erken eve gitmelerini isteyeceğini söyledi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.