Putin: Batı Ukrayna’ya uzun menzilli füze kullanma izni verirse savaşa doğrudan dahil olur

Moskova, 13 Eylül (Hibya) – Vladimir Putin, Batı’nın Kiev’in Rusya içindeki hedeflere karşı daha uzun menzilli silahlar kullanmasına izin vermesinin NATO’nun Moskova ile “savaş”a girmesi anlamına geleceğini söyledi.

Putin: Batı Ukrayna’ya uzun menzilli füze kullanma izni verirse savaşa doğrudan dahil olur
Yayınlama: 13.09.2024
3
A+
A-

Putin, ABD ve İngiltere'nin üst düzey diplomatlarının Moskova'nın saldırısının üzerinden iki buçuk yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Kiev'in ısrarla istediği Batı silahlarının Rusya'ya ateşlenmesine ilişkin kuralların hafifletilmesini görüştüğü sırada konuştu.

Putin, Rus devlet televizyonuna yaptığı açıklamada”Bu, çatışmanın doğasını önemli ölçüde değiştirecektir. Bu, NATO ülkelerinin, ABD'nin, Avrupa ülkelerinin Rusya ile savaş halinde olduğu anlamına gelir. Eğer durum buysa, çatışmanın doğasındaki değişikliği hesaba katarak, karşılaşacağımız tehditlere göre uygun kararları alacağız.” dedi.

Putin'in yorumları, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Beyaz Saray'ın Ukrayna'nın batı tarafından sağlanan uzun menzilli silahları Rusya içindeki önemli askeri hedeflere kullanmasına yönelik kısıtlamaları kaldırmak üzere olduğuna dair şimdiye kadarki en güçlü ipucunu vermesinden bir gün sonra geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile birlikte Kiev'de konuşan Blinken, ABD'nin Ukrayna'daki savaş alanındaki durum değiştikçe “ilk günden itibaren” politikasını uyarlamaya istekli olduğunu söyledi. “Bunu yapmaya devam edeceğiz” diye vurguladı.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.