Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 12 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım’ın analizine göre ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna, gelecek yıl satışlarının 2.5 milyar ile 3.5 milyar dolar arasında olmasını beklediğini açıkladı.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 12.09.2024
0
A+
A-

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetleri değerlendirmesi şöyle:

“MODERNA  (MRNA),  ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna, gelecek yıl satışlarının 2.5 milyar ile 3.5 milyar dolar arasında olmasını beklediğini ve 2026 ile 2028 yılları arasında yıllık ortalama %25 büyüme oranı öngördüğünü açıkladı. Yeni ürün lansmanlarının bu büyümeyi tetiklemesi beklenirken, aşı üreticisi şirket, geçen ay bu yıl için 3 milyar ila 3.5 milyar dolar satış tahmini yapmıştı. Bu tahmin Moderna'nın COVID-19 aşısını 2020'nin sonlarında piyasaya sürdüğü ilk ticari üründen bu yana en düşük yıllık gelirini elde edeceğine işaret ediyor. Analistler, ortalama olarak şirketin 2024 ve 2025 yıllarında sırasıyla 3.27 milyar ve 3.74 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyor. Moderna'nın hisseleri, premarkette %7’nin üzerinde düşüş yaşadı.

NVIDIA (NVDA),  Goldman Sachs'ın Communacopia + Teknoloji Konferansı'nda konuşma yapan Nvidia CEO'su Jensen Huang, yaptığı açıklamada, Nvidia çiplerinin inanılmaz bir talep gördüğünü, müşterilerin yapay zekayı desteklemek için Nvidia ürünlerine büyük bir talep gösterdiğini belirtti. Nvidia'nın ürünlerinin müşterilere sağladığı getiriyi öven Huang, bulut şirketlerinin Nvidia altyapısına harcadığı her doların, şirket için $5'lik kiralamaya dönüştüğünü söyledi. Nvidia'nın çipleri, Microsoft (MSFT) ve Amazon (AMZN) dahil olmak üzere birkaç büyük bulut sağlayıcısı tarafından kullanılıyor. Her iki şirket de yatırımcılara AI altyapısına yapılan harcamaların artırılmasını beklediklerini bildirmişti. Öte yandan Microsoft destekli OpenAI'nin, $150 milyar değerleme üzerinden $6.5 milyar finansman turu için yatırımcılarla görüşmelerde olduğu bildirmesi ile Nvidia'nın hisse senetleri Çarşamba günü çip sektörüne ilginin yeniden canlanması ile %8 değer kazandı

Stellantis N.V. (STLA), Stellantis, düşük talep nedeniyle tamamen elektrikli Fiat 500 aracının üretimini dört hafta süreyle durduracağını açıkladı. Elektrikli araç satışlarındaki küresel yavaşlama, dünya genelindeki otomobil üreticilerini EV planlarını yeniden düzenlemeye zorladı. Stellantis, bu önlemin, özellikle Avrupa'daki üreticiler olmak üzere, tüm üreticilerin Avrupa elektrikli araç pazarında yaşadığı derin zorluklar nedeniyle mevcut sipariş eksikliği nedeniyle gereklilik gösterdiği açıklamasında bulundu. Reuters’ün haberine göre, Mirafiori fabrikasında üretilen Fiat 500 modelinin üretiminin Cuma gününden itibaren durdurulacağı belirtildi.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.