Bursa’da fotoğraf festivali başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle geleneksel hale getirdiği ‘Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (Fotofest), bu yıl 14’üncü kez izleyicisiyle buluşuyor.

Bursa’da fotoğraf festivali başlıyor
Yayınlama: 12.09.2024
0
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle bu yıl 20 Aralık- 20 Ocak tarihleri arasında düzenleyeceği 14. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (Fotofest), bir kez daha fotoğraf tutkunlarını Bursa’da buluşturacak. Bu yıl Fotoğraf Festivali’nin küratörlüğünü Fotoğrafçı, Akademisyen ve Eleştirmen Laleper Aytek üstlendi.

Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’nin (Fotofest) tanıtım toplantısı, Gökdere’de yapıldı. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı ve Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Festival küratörü Laleper Aytek, Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay Özkan, BUFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Akkurt ve fotoğraf severler katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 20 Aralık 2024 ile 20 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek büyük organizasyon ile Bursa sokaklarının ve mahallelerinin sanatın ışığıyla aydınlanacağını söyledi.

14. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali ile kentin sokaklarına, meydanlarına yayılan bir sanat dalgasına tanıklık edeceklerini belirten Başkan Bozbey, “Sanat dalgası, sadece gözlerimizi değil, ruhumuzu da besleyecek. Bursa’mızın derinlerde saklı kalan sesini, ‘Şehrin itirazı’ temasıyla tüm dünyaya duyuracak. Bu tema, sıradan bir başlık değil. Her sokak, her bina, her tarihi bina, her bakış, derelerimiz, dağımız, denizimiz bize bir şey anlatıyor. İtiraz ediyor, direniyor, kabul ediyor ya da reddediyor. Biz de bu festivalde, Bursa’nın fotoğraflarla konuşmasına, kendi öyküsünü anlatmasına vesile oluyoruz. Bu yılki Fotofest ile bu sesin en güçlü yankısını fotoğraf sanatı aracılığıyla duyacağız” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.