4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başlıyor

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, bu yıl dördüncü kez 30 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında düzenleniyor.

4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başlıyor
Yayınlama: 12.09.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği ile düzenlediği festival bu yıl Bakanlığın “İzmir Kültür Yolu Festivali” kapsamında yapılacak.

Festival çerçevesinde geçen yıl olduğu gibi ulusal ve uluslararası yarışmalar ile yarışma dışı bölümler yer alacak. 2023-24 yapımı uzun metrajlı kurmaca ya da belgesel filmlerin katılacağı ulusal ve uluslararası yarışmaların yanı sıra yılın en iyi dizi film müziklerinin bestecileri de ödüllendirilecek.

Ulusal Yarışmada En İyi Film ve Yönetmeni, Jüri Özel Ödülü, En İyi Oyuncu, En İyi Besteci, En İyi Film Şarkısı, En İyi Ses Tasarımı ödüllerini, Uluslararası Yarışmada En İyi Film, Jüri Özel Ödülü ve En İyi Film Müziği ödüllerini kazananlar ile TV Dizi Müziği Ödüllerinde iki kategoride -açık kanallar ve dijital platformlarda gösterilen yapımlar– En İyi Dizi Film Jenerik Müziği ve En İyi Dizi Şarkısı ödüllerini kazananlara “Kristal Flamingo” ödülleri takdim edilecek.

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali Ulusal Yarışma bölümüne katılmak isteyen yapımcıların özgün müziğe sahip 2023-24 yapımı uzun metrajlı kurmaca ya da belgesel filmlerinin izleme kopyasını 20 Eylül 2024 tarihine kadar göndermeleri talep ediliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.