Başkan Akın: Evlatlarımızı eksik hissettirmeyeceğiz

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitimine destek oluyor.

Başkan Akın: Evlatlarımızı eksik hissettirmeyeceğiz
Yayınlama: 12.09.2024
1
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından öğrencilerin evlerine kadar gidilerek kırtasiye malzemeleri ile beslenme desteği sağlanıyor.

Belediyenin 444 40 10 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayan ya da Yakın Çözüm Merkezlerinden kayıt oluşturan aileler, öğrenim gören çocukları için kırtasiye ve beslenme desteği talep edebiliyorlar. Oluşturulan talepler, sosyal inceleme kapsamında uzman sosyologlar tarafından tespit edilerek kırtasiye ve beslenme yardımları yapılıyor.

Öğrencilerin günlük beslenmeleri, diyetisyen kontrolünde hazırlanarak Büyükşehir Belediyesi tarafından evlerine haftalık olarak bırakılıyor. İlkokul 1. sınıftan 4. sınıfa kadar devam eden öğrenciler için protein, karbonhidrat ve yağ dengesine göre haftalık beslenme çantaları hazırlanıyor. Gün gün paketlenmiş olan beslenmeler, haftalık olacak şekilde öğrencilerin evlerine ulaştırılıyor.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına çalışmalar yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, beslenme desteğinin yanı sıra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik üç farklı şekilde hazırlanan kırtasiye paketlerini de öğrencilere ulaştırıyor. Boya kalemlerinden defterlere kadar her öğrencinin ihtiyaç duyacağı temel kırtasiye malzemelerinin de yer aldığı çantalar, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına teslim ediliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.