Yenimahalle Belediyesi ilaçlama çalışmalarına devam ediyor

Yaz boyunca ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarını sürdüren Yenimahalle Belediyesi, sinek, böcek ve haşerelerin yok edilmesi için ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi ilaçlama çalışmalarına devam ediyor
Yayınlama: 12.09.2024
1
A+
A-

Yenimahalle’de bulunan sulak ve sazlık alanlar başta olmak üzere ilçe genelinde sinek, haşere ve böcek türlerinin çoğalmasını engellemek amacıyla larva ilaçlama faaliyetlerini yürüten Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden başlayarak ilaçlama çalışması yürütüyor.

Ekipler, ilçenin farklı noktalarında düzenli bir şekilde Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı biyosidal ilaçlar kullanılan yedi adet soğuk sisleme makinesi (ULV) ile sivrisinek ve karasinekler için ilaçlama yapıyor.

Vatandaşların sağlığı için temizlik ve ilaçlama faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Pek çok tehlikeli hastalığın taşınmasında tehlike arz eden sivrisinek ve diğer zararlılara karşı Yenimahalle’de periyodik olarak larva ilaçlaması yapıyoruz.  Sinek ve haşere sorununun önüne geçmek amacıyla ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Halk sağlığını her zaman ön planda tutuyoruz.  Sadece sıcak havalarda değil yağışların olduğu aylarda da sulak bölgelerde sinekler ürüyor, bu yüzden dere yatakları, sulak ve sazlık alanlar, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hatlarında sinekle mücadele çalışmalarımız sürüyor” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.