A1 Capital: Endeks, dün 14.04 puan düşüşle 9610.01 puandan başladı

İstanbul, 12 Eylül (Hibya) – A1 Capital, endeksin, dün 14.04 puan düşüşle 9610.01 puandan başladığını bildirdi.

A1 Capital: Endeks, dün 14.04 puan düşüşle 9610.01 puandan başladı
Yayınlama: 12.09.2024
1
A+
A-

A1 Capital’in raporunda dün BİST 100 endeksinin yatay negatif başlangıç yapmasının ardından seans kapanışındaki son üç saatte geri çekilmenin artmasıyla birlikte satış baskısının derinleştiğinin görüldüğü belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Endeks, dün 14.04 puan düşüşle 9610.01 puandan başladı. Gün sonunda da %2.12 değer kaybı ile endeks 9419.66 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Borsa İstanbul, 79.31 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 5 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 93 şirket negatif olarak kapattı.

“En çok artan sektör endeksi; sınırlı da olsa “İletişim” olurken, en çok düşen sektör endeksi ise; “Madencilik, Sigortacılık ve Elektrik” oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Ereğli, Turkcell ve Bim Mağazaları hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Sabancı Holding, Tupraş ve Akbank hisselerinden geldi. Satış baskısının derinden hissedildiği son günlerde endeksin günlük grafiğinde teknik göstergelerini incelediğimizde negatif görünümle birlikte kısa vadeli göstergelerin aşırı satım yani destek bölgelerine yaklaştığını gözlemliyoruz.

“Ayrıca, orta vadeli indikatör olan MACD’nin de dün SAT sinyali oluşturması da güç kaybını destekleyici görüntü veriyor. Diğer yandan endeksin 200 günlük ortalamasına yaklaşmış olmasını da olumsuz bir diğer faktör olarak değerlendiriyoruz. Önceki günlerdeki zayıf hareketlerin sürmesiyle birlikte düşen trendin kırılmasıyla tekrar alçalan takozun içine girdiğini gözlemliyoruz.

“Bugünde alımların karşılanamaması halinde takozun dışına çıkılacağından satış baskısı artacağı için ilk etapta 9330 destek seviyesine kadar geri çekilebilir. Bu süreçte hisse bazında seçici hareketlerin daha ön planda olduğu bir seyir görüyoruz. Bundan dolayı destek noktalarında stop-loss kullanmakta yararlı olacağını düşünüyoruz.

“Bu seviyenin üzerinde kalınamadığı takdirde 9250 ve 9130 desteklerini dikkate alacağız. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesine gelmiş olması tepki hareketinin geleceğini düşündürdüğünden, tepki alımlarının başlaması durumunda ilk ara direnç olarak gördüğümüz 9520 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamadığını takip edeceğiz. Bu direncin üzerinde kalındığı zaman ise düşen trendin tekrar üzerine yerleşeceğinden 9765 seviyesine kadar alımlar hızlanabilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.