İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

İstanbul, 12 Eylül (Hibya) – İnfo Yatırım, BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesinin beklendiğini bildirdi.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz
Yayınlama: 12.09.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım’ın değerlendirmesinde BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %2,12 düşüşle 204 puan azalışla 9.420 seviyesinden tamamladı. İletişim sektörü, endeksten pozitif ayrışırken, dün madencilik sektörü en çok değer kaybeden sektör grubu oldu. T2 bakiye düzenlemesine ilişkin satışlarının etkilerinin dün baskıdaki önemli sebep olduğunu düşünmekteyiz. Likiditenin de az olması, gelen satışlarda panik satışlarını artırdığını düşünüyoruz.

“ABD’de merakla beklenen TÜFE verisi açıklandı. ABD’de TÜFE aylık bazda %0,2, yıllık bazda %2,5 arttı. Beklentiler yıllık bazda %2,6 artış yönündeydi. Enflasyon tarafı %2,9’dan %2,5’e gerileyerek hedef olan %2’ye yaklaşmış oldu. Çekirdek enflasyon ise piyasa tarafından olumlu karşılanmadı. Çünkü konut ve kira fiyatlarındaki artış çekirdek enflasyon aylık bazda yüksek kaldı.

“Ülkede değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE Ağustos’ta aylık %0,3 yıllık %3,2 artış gösterdi.

“Barclays, TCMB’nin faiz indirimlerine Kasım ayında başlamasını beklediklerini bildirdi.  Ekonomistler daha önce ilk indirimi Ocak ayında bekliyordu.

“Barclays, böylelikle 2025 yılında faiz indirimi bekleyen kurumlardan ayrışmış oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ASO Geleneksel Büyükelçilikler Resepsiyonu'nda konuştu.

Yılmaz, OVP öngörülebilirliği güçlendirdiğini, böylece yatırım için sağlıklı bir ortamın sağlandığını belirtti. “5 Eylül'de ilan ettiğimiz Orta Vadeli Program geçen yıl ilan ettiğimiz programın bir devamı niteliğinde. Temel amaçlarımız değişmiyor. Nedir onlar? Enflasyonu düşürmek, orta vadede tek hanelere indirmek, bunu yaparken büyümemizi belli bir dozda ve istihdamımızı sürdürmek, bir taraftan da az önce bahsettiğim depremin yaralarını sarmak, deprem bölgelerini rehabilite etmek.” ifadelerini kullandı.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.