Osmangazi’de ‘Bursa’nın Kurtuluşu’ paneli düzenlendi

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümünü dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında “Bursa’nın Kurtuluşu” paneli düzenlendi.

Osmangazi’de ‘Bursa’nın Kurtuluşu’ paneli düzenlendi
Yayınlama: 11.09.2024
2
A+
A-

Bursa’da 2 yıl, 2ay, 2 gün süren Yunan işgalinin sona ermesinin 102’inci yılı, Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan birbirinden özel etkinlikler ile kutlanıyor. Gün boyu süren etkinlikler, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlenen Bursa’nın Kurtuluşu paneli ile devam etti.

Osmangazi Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen panele Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Saime Yüceer’in yaptığı panelde, konuşmacı olarak Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, Doç. Dr. Betül Batır, Prof. Dr. Nesrin Karaca ve Sosyolog Mutlu Çınar yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını yapan Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, “102 yıl önce Bursa, düşman işgalinde oldukça karanlık günler geçirdi. Bursa halkı özgürlüğe olan inancını hiç kaybetmedi. Bursa’nın işgalinin üzüntüsü tüm Türkiye’ye yansıdı.” dedi.

Panelistler arasında ilk konuşmayı gerçekleştiren Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan,  Yunanistan’ın megali idea yani tüm Rumları tek bir devlet altında birleştirmeyi ve İstanbul merkezli büyük Yunanistan’ı kurmayı amaçlayan düşünce ile Bursa’yı ve çevre illerini işgal ettiğine vurgu yaptı.

Bursa’nın Kurtuluşu paneli, Sosyolog Mutlu Çınar’ın, “Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Paşa’nın Bursa Ziyareti’nin 100. Yılı” hakkında bilgiler içeren sunumun ardından sona erdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.