Zelenski: Her Kırımlının, anavatanlarına dönme şansı için savaşıyoruz

Kiev, 11 Eylül (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Uluslararası Kırım Platformu’nun Dördüncü Zirvesi’nin bir parçası olarak, Kırım Tatar halkının trajedisini anmak için Ukrayna ulusal anıtının açılışını yaptı.

Zelenski: Her Kırımlının, anavatanlarına dönme şansı için savaşıyoruz
Yayınlama: 11.09.2024
1
A+
A-

Ukrayna Devlet BaşkanıZelenski, Kırım'ın sadece bir toprak parçası oldmadığını ifade ederek “Ruhumuzun bir parçası, halkımızın kültürleri, dilleri ve gelenekleriyle barış ve uyum içinde yaşadığı bir toprak. Biz sadece Kırım'ın geri dönüşü için savaşmıyoruz; adaletin yeniden sağlanması ve her Kırımlının Rusya'dan ve korkudan uzak, anavatanlarına, Kırım'larına dönme şansı için savaşıyoruz.” dedi.

Uluslararası Kırım Platformu'nun Dördüncü Zirvesi'nin bir parçası olarak, Kırım Tatar halkının trajedisini anmaya adanmış bir Ukrayna ulusal anıtının açılışını yapan Zelenski, “Ve bir gün, şüphesiz özgür Kırım'ımızda da benzer bir anıt ortaya çıkacaktır. Kırım'ın özgür olacağından eminiz. Bu bizim ortak misyonumuzdur ve tüm dünya bugün bu mücadelede Ukrayna'nın yanındadır.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.