Aile hekimleri Adana’da meslektaşlarına yapılan şiddeti kınamak için toplandı

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) İkinci Başkanı Yakup Şahin, Adana’da meslektaşlarına yapılan şiddeti kınamak için toplanmaları üzerine basın açıklaması yaptı.

Aile hekimleri Adana’da meslektaşlarına yapılan şiddeti kınamak için toplandı
Yayınlama: 11.09.2024
1
A+
A-

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) İkinci Başkanı Yakup Şahin, Adana'da meslektaşlarına yapılan şiddeti kınamak için toplanmaları üzerine basın açıklaması yaptı. Şahin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Dün, Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan aile hekimi meslektaşımız Doktor Can Cevher Gürler, bir şahsın usulsüz rapor talebine hayır dediği için sağlık teröristlerince kafasına vurularak vahşice darp edildi. Yaşanan bu şiddet olayı sonucunda Doktor Gürler’in sol omuzu çıkmış, kafasında 5 sütür gerektiren bir kesi meydana gelmiştir. Seyhan Devlet Hastanesi yoğun bakımında yatan meslektaşımızın hayati tehlikesi sürmektedir. Şiddete karşı tepkimizi göstermek adına Adana ilimiz için 1 günlük iş bırakma kararı aldık. Aile hekimliği çalışanlarının daha güvenli koşullarda hizmet verebilmesi ve bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması için meslektaşlarımızla buradayız.”

Tüm meslektaşlarına çağrıda bulunan Şahin, şunları söyledi:

“Muğla’da meslektaşımız Hürkal’ın şiddete uğraması sonrasında başlattığımız ‘Karalar Bağladık’ eylemimize sağlıkta şiddete karşı etkin bir sağlıkta şiddet yasası yapılana, mevcut yaptırımlar tüm failler için uygulanana; yetkililer, şiddeti körükleyen sağlık sisteminden kaynaklanan uygulamalar için, çözüm yollarımızı dinleyip somut adımlar atana kadar her pazartesi siyah giyinmeye devam edeceğimizi tekrar hatırlatıyor ve tüm STK’ları eylemimize desteğe davet ediyoruz.

Sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti kınıyor, failin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor, meslektaşımız Dr. Can Cevher Gürler’e acil şifalar diliyor ve tüm aile hekimlerimiz adına, şiddete karşı mücadelemizin devam edeceğini vurguluyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.