Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 11 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetleri hakkında değerlendirme yaptı.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 11.09.2024
1
A+
A-

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetleri hakkında yaptığı analizinde şu ifadeler yer aldı:

“First Solar  (FSLR),  Salı gecesi Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski Başkan Donald Trump'ın karşı karşıya geldiği canlı yayında Harris’in daha iyi performans sergilediği algısının ağır basması ile Harris’in desteklediği yenilenebilir enerji sektörü içinde SunRun, First Solar ve Enphase Energy gibi şirketlerin her biri yaklaşık %4 ila %5 oranında değer kazandı.

“Güneş enerjisi sektörü için bu yıl zorlu geçti.  Trump'ın seçilmesinin yenilenebilir enerji sektörü için daha kötü olacağı konusunda net bir uzlaşı bulunmamakla birlikte Cumhuriyetçilerin kazanması durumunda Enflasyon Azaltma Yasası kapsamında getirilen temiz enerji yatırımlarının risk altında olabileceği ihtimali bulunuyor. Ancak RBC Capital Markets analistleri, temiz enerji yatırımlarının %88'inin Cumhuriyetçi bölgelerde yapıldığını belirtiyor.

“Taiwan Semiconductor Manufacturing Company  (TSM)  J.P. Morgan, Tayvan Semiconductors'ın (TSM) Ağustos ayında güçlü satışlar yaptığını ve bu durumun şirketin üçüncü çeyrek tahminlerini aşabileceğini belirtti. Şirketin hisse senedine yönelik Overweight tavsiyesini ve fiyat hedefini NT$1200 olarak koruyor.

“Analistler, Eylül ayında gelirlerin stabil kalmasını veya hafif artış göstermesini bekliyor.

“Öte yandan, TSM'nin üçüncü çeyrek gelirlerinin N3 (3nm teknoloji) talebi güçlü, AI hızlandırıcıları ve diğer yüksek performanslı ürünlerden gelen talep sayesinde tahminlerin üst sınırını aşabileceği beklentileri ön planda.

“Samsung Electronics Co. (SMSN), Samsung Electronics, bazı bölümlerinde yurtdışındaki personelinin %30'una kadarını işten çıkaracak. Reuters'un çeşitli kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Güney Kore merkezli Samsung, dünya genelindeki iştiraklerine satış ve pazarlama personelini %15 oranında azaltmalarını ve idari personelin ise %30 oranında azaltmalarını talimatını verdi.

“Bu plan yıl sonuna kadar uygulanacak ve Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’daki işlerde de geçerli olacak. Samsung, işten çıkarmaların rutin bir uygulama olduğunu ve verimliliği artırmayı amaçladığını belirtti.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.