Çin ”daha adil” bir dünya düzeni için binlerce denizaşırı kolluk kuvvetini eğitecek

Pekin, 11 Eylül (Hibya) – Çin Kamu güvenliği bakanı, Çin’in dünya düzeninin “daha adil, makul ve verimli bir yönde geliştiğini” görmek için binlerce yabancı kolluk görevlisini eğiteceğini söyledi.

Çin ”daha adil” bir dünya düzeni için binlerce denizaşırı kolluk kuvvetini eğitecek
Yayınlama: 11.09.2024
3
A+
A-

Bakan Wang Xiaohong her yıl düzenlenen küresel güvenlik forumunda yaptığı konuşmada “İhtiyaç duyan ülkelere, kolluk kuvvetlerinin yeteneklerini hızlı ve etkin bir şekilde geliştirmelerine yardımcı olmak üzere eğitim vermek üzere polis danışmanları göndereceğiz” dedi.

Wang Xiaohong duyuruyu Pazartesi günü doğudaki Lianyungang kentinde 122 ülke, bölge ve Interpol gibi uluslararası kuruluşlardan gelen kolluk kuvvetleri temsilcilerinin önünde yaptı.

Forum, Çin'in iktidardaki Komünist partisinin kendisini küresel bir güvenlik lideri olarak konumlandırma çabalarının bir parçası. Çin lideri Xi Jinping 2022 yılında Çin'i “küresel güvenlik yönetişimini geliştirmek… ve kalıcı barışı teşvik etmek” için bir kolaylaştırıcı olarak merkeze alan Küresel Güvenlik Girişimi'ni (GSI) başlattı.

Bazı insan hakları grupları, Afrikalı polis memurlarına yönelik son eğitim programlarının Komünist Parti tarzı otoriter taktikler içerdiği ve Çin'in bu ülkelerdeki ticari çıkarlarını korumaya odaklandığını iddia etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.